Αγρότες Πελοποννήσου από Τρίπολη: Δεν διεκδικούμε μόνο κατεβάζοντας τρακτέρ στους δρόμους (pics,vid)

Αγρότες Πελοποννήσου από Τρίπολη: Δεν διεκδικούμε μόνο κατεβάζοντας τρακτέρ στους δρόμους (pics,vid)

Ιούλιος 04, 2018 - 11:14
0 σχόλια

Η κυβέρνηση έχει προτάξει ως βασικό μέλημά της την υποστήριξη του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα. Ωστόσο, όπως λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου, άλλα λέει και άλλα κάνει. Η επαχθής φορολογία, οι ασφαλιστικές εισφορές που όλο και αυξάνονται αλλά και η καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των αποζημιώσεων, δείχνουν ότι στην πραγματικότητα ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας μας αντιμετωπίζεται με αδιαφορία.

Στην Τρίπολη το πρωί της Τετάρτης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργάνωσε συγκέντρωση όλων των αγροτών της Περιφέρειας στον ΟΣΕ στην Τρίπολη, με σκοπό να διατρανώσουν τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Όπως μας είπαν: «Έχουμε εξαγγείλει ένα δεκαήμερο κινητοποιήσεων στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι της Πελοποννήσου. Σήμερα, πραγματοποιούμε συλλαλητήριο στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Βρισκόμαστε μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Τα αιτήματα είναι κοινά. Έχουμε μπροστά μας τις πεσμένες τιμές και τα απλήρωτα ακόμα προϊόντα».

Δεν κινητοποιούμαστε μόνο τον Φεβρουάριο κατεβάζοντας τα τρακτέρ στους δρόμους, αλλά όλο τον χρόνο.

 

Στη συνέχεια, οι αγρότες συντεταγμένα θα επισκέπτονταν υπηρεσίες στην Τρίπολη, όπως ο ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες διεκδικούν:

  • Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο, διεκδικούμε 12.000 ευρώ ατομικό αφορολόγητο όριο και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ενημερότητας, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 και στα 55 για τους άντρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.
  • Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της υποχρεωτικής αναγραφής του ΑΤΑΚ στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, μέχρι να λυθούν τα υπαρκτά και ουσιαστικά ζητήματα και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ιδιοκτησία της αγροτικής γης (Κτηματολόγιο, αναδασμοί, δασικοί χάρτες, κληρονομικά κ.λπ.).
  • Να πληρωθούν όλοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για τις υπόλοιπες συνδεδεμένες ενισχύσεις, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και όποιες άλλες πληρωμές εκκρεμούν.
Video: 

ArcadiaPortal.gr Κινητοποίηση αγροτών Πελοποννήσου στην Τρίπολη 4/7/18


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.