Αγριεύει ξανά ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Αγριεύει ξανά ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Μάρτιος 26, 2019 - 18:21
0 σχόλια

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει δραματικά τις επόμενες ώρες. Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρά φαινόμενα, δηλαδή βροχές, καταιγίδες και χιόνι.

Στην Αττική από τις απογευματινές ώρες αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παρατηρούνται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές τις απογευματινές ώρες στα ορεινά, ενώ το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (27 Μαρτίου) θασημειωθούν λίγες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια, παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές, οι οποίες μετά το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη (28 Μαρτίου) νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν κυρίως στις κεντρικές και νότιες θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά και βαθμιαία στα νότια 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.