«Το αγόρι με τη βαλίτσα» αφηγείται ξανά την ιστορία του στο Μαλλιαροπούλειο

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» αφηγείται ξανά την ιστορία του στο Μαλλιαροπούλειο

Απρίλιος 25, 2017 - 13:20
0 σχόλια

Το «Αγόρι με τη βαλίτσα», η παράσταση που συγκίνησε πολύ το κοινό της Τρίπολης την Κυριακή 23 Απριλίου και τη Δευτέρα, θα παραμείνει στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης εκτάκτως για άλλη μία μέρα. Ο Ναζ και η Κρίσια θα μας πάρουν στο ταξίδι τους και σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου στις 20:30 το βράδυ.

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» ανήκει στην κατηγορία του παιδικού-εφηβικού θεάτρου, αλλά απευθύνεται και σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας. Πραγματεύεται ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα, το προσφυγικό, προβάλλοντας την πραγματικότητα των «ασυνόδευτων παιδιών» του 21ου αιώνα, με τρόπο ρεαλιστικό, χωρίς υπερβολές και μελοδραματισμούς. Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του Ναζ, ο οποίος εγκαταλείπει την εμπόλεμη πατρίδα του και ξεκινάει για το Βερολίνο, όπου ζει ο αδερφός του. Ταξιδεύει με νοερό του σύντροφο τον επικό ήρωα των παιδικών του χρόνων, τον Σεβάχ τον θαλασσινό και ζει τις δικές του περιπέτειες μαζί με την Κρίσια, ένα κορίτσι που γνωρίζει τυχαία σε ένα λεωφορείο. Μετά από πολλές δυσκολίες και κινδύνους, καταφέρνει να φτάσει «στην άλλη μεριά του κόσμου» και να βρει τον αδερφό του. Είναι όμως το Βερολίνο ο επίγειος παράδεισος που έχει φανταστεί;

Οι μικροί πρωταγωνιστές Κωνσταντίνος Κάκαρης (Ναζ) και Αθανασία Ρουσάλη (Κρίσια), πλαισιώνονται από τους μεγαλύτερους «Δράστες», υπό τη σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Γιαννίκη. Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Θανάσης Κωτσιόπουλος, ενώ την παράσταση έντυσε μουσικά ο Kirk Gazouleas του συγκροτήματος Orion’s Reign.

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Project P.R.E.S.S. (PROVISION OF REFUGEE EDUCATION AND SUPPORT SCHEME), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις άξονες:

1. Ποιοτική & ποσοτική έρευνα επικοινωνιακών, γλωσσικών και εκπαιδευτικών αναγκών και προσδοκιών των προσφύγων,

2. Γλωσσική και πολιτισμική ένταξη και προσαρμογή προσφύγων μέσα από δράσεις άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης και 

3.Κοινωνική ευαισθητοποίηση, στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την μακροπρόθεσμη εκπαιδευτική ενδυνάμωση των προσφύγων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Παράρτημα Τρίπολης του ΕΑΠ, Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 8:00 το πρωί ως τις 16:00 το απόγευμα, στο τηλ. 2710230263 ή στο email peloponnisos@eap.gr ή να παρακολουθείτε τη σελίδα της Ομάδας ΔΡΑΣΤΕΣ στο facebook https://www.facebook.com/drastestheatregroup/

Ο Δήμος Τρίπολης παραχώρησε πολύ ευγενικά το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.