Αγοραστές των μονάδων της ΔΕΗ οι ενεργειακοί δήμοι...

Αγοραστές των μονάδων της ΔΕΗ οι ενεργειακοί δήμοι...

Φεβρουάριος 22, 2012 - 11:15

Σάλος έχει προκληθεί στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών που λειτουργούν μονάδες της ΔΕΗ όπως και στην περιοχή της Μεγαλόπολης με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον από πλευράς των ενεργειακών δήμων να αγοράσουν τις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ. Το Δίκτυο των ενεργειακών δήμων- στο οποίο συμμετέχει και ο δήμος Μεγαλόπολης συνεδρίασε πριν λίγες μέρες και όπως αναφέρεται στην ενημέρωση που έγινε μία από τις αποφάσεις είναι και η εξεύρεση κεφαλαίων για την αγορά μονάδων αλλά και για επενδύσεις στις ΑΠΕ. 

"Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δικτύου ενεργειακών δήμων συζητήθηκαν δέκα θέματα  ημερήσιας διάταξης. Ομοφωνία και ταύτιση των απόψεων των μελών του Δικτύου επικράτησε σε όλα τα θέματα. Τα σημαντικότερα θέματα της συζήτησης αφορούσαν τη στάση του Δικτύου έναντι της διαφαινόμενης πώλησης μονάδων παραγωγής ενέργειας και της ανησυχητικής καθυστέρησης της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης. Για το πρώτο θέμα αποφασίστηκε η αναζήτηση κεφαλαίων για συμμετοχή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων στην εξαγορά των μονάδων αλλά και πραγματοποίηση επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ σε ότι αφορά στην καθυστέρηση της απόφασης κατανομής η στάση του Δικτύου θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα επιδιώξουν τα μέλη του Δικτύου με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών γύρω από τα ενεργειακά θέματα καθώς αποφασίστηκε η πραγματοποίηση προσυνεδριακού διαλόγου και στη συνέχεια συνεδρίου, ενώ ταυτόχρονα θα διερευνηθεί η ευρωπαϊκή εμπειρία σε παρόμοια θέματα με επισκέψεις σε ενεργειακούς Δήμους της Ευρώπης και αδελφοποιήσεις ενεργειακών πόλεων. Τέλος, διοικητικού χαρακτήρα ήταν η απόφαση για ψήφιση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας".

Αυτή η ενημέρωση όπως αναφέρεται σε εφημερίδες και ιστοσελίδες ενεργειακών δήμων αλλά και σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας. Απόφαση που δεν έχει αναλυθεί και δεν έχει εξηγηθεί από τους δημάρχους που συμμετέχουν στο δίκτυο, αφού όταν κάποιος είναι αντίθετος στην πώληση των μονάδων, πώς θέλει να είναι ταυτόχρονα και αγοραστής- επενδυτής;;; Περιμένουμε λοιπόν επίσημη ενημέρωση από το δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα.

Ειδήσεις: