Αγωνιστική υποδοχή στον πρωθυπουργό από τους αγρότες της Πελοποννήσου

Αγωνιστική υποδοχή στον πρωθυπουργό από τους αγρότες της Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 13, 2018 - 08:57
2 σχόλια

Η κυβέρνηση τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Φλεβάρη διοργανώνει «αναπτυξιακή» φιέστα sτην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου και επικεφαλής τον πρωθυπουργό. Και αυτό το συνέδριο που ονομάζεται «αναπτυξιακό», γίνεται όχι για να κουβεντιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, αλλά για να προταχθούν για άλλη μια φορά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της περιοχής και όχι μόνο. Για άλλη μια φορά, θα συζητηθεί πόσα προνόμια θα δοθούν για την ανάπτυξη της οικονομίας, των λίγων, που βασίζεται πάνω στα αποκαΐδια των αγροτικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

 Ολα αυτά, βέβαια, για να μπορέσουν να έχουν τη συναίνεση της πλειοψηφίας του λαού, «ντύνονται» με τη γνωστή, ψεύτικη και παραπλανητική προπαγάνδα «βγαίνουμε απ' τα μνημόνια και την επιτροπεία», «μπαίνουμε στην κανονικότητα», «έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη που όλοι θα επωφεληθούν».

Όσες προσπάθειες και να κάνει η κυβέρνηση, η πραγματικότητα που ζει η μικρομεσαία αγροτιά, δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βλέπουν τον καθημερινό τους μόχθο να πηγαίνει χαμένος. Να χάνονται από το πρωί μέχρι το βράδυ από το σπίτι τους χωρίς να εξασφαλίζουν τις περισσότερες φορές ούτε  τις βασικές τους ανάγκες, την ασφάλιση, την στέγη για την οικογένειά τους.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, διεκδικούμε την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων, όπως:

  • Να θεσπιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα και να πληρώνονται οι παραγωγοί αμέσως μετά την παράδοσή τους.
  • Να μειωθεί το υπέρογκο κόστος παραγωγής. Ο ΕΛΓΑ να καλύπτει και να αποζημιώνει το σύνολο των ζημιών στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο.
  • Να καταργηθούν τα τεκμήρια φορολόγησης, να καθοριστεί ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, να μην αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια.
  • Να καταργηθούν οι μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και να παίρνουν οι αγρότες συντάξεις αξιοπρέπειας.
  • Να καθοριστεί ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, στον τραπεζικό λογαριασμό των αγροτών.
  • Να μην γίνουν κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για «κόκκινα» δάνεια.

Η κυβέρνηση, εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τις μεγάλες αλυσίδες που θέλουν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην περιοχή της Πελοποννήσου θα υποδεχτούμε αγωνιστικά τον πρωθυπουργό και το κλιμάκιό του. Θα διατρανώσουμε ότι την ανάπτυξή τους αυτήν δεν την έχουμε ανάγκη. Αυτή η ανάπτυξη μας φέρνει φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία και πολέμους.

 

ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ,

ΠΛ. ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, 6:00μμ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ


2 Σχόλια

Να δω έστω μια φορά να γράψετε κάτι δικό σας που να δείχνει την αυτονομία σας. Αυτά που γράφετε τα αντιγράφετε από ΤΟΝ Ριζοσπάστη,τα αντιγράφει ο Γόντικας και τα αναμασαει ο..Φράγκος Γι'αυτό θα παρα!μείνετε 3 σε 1.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.