Αγνοούνται... 4.000 πρόσφυγες

Αγνοούνται... 4.000 πρόσφυγες

Μάιος 27, 2016 - 10:07
0 σχόλια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας δήλωσε την Πέμπτη 27 Μαΐου μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με σεβασμό στις αξίες του ανθρωπισμού:

«Η επιχείρηση όλη εξελίχθηκε όπως είχε σχεδιαστεί και όπως έπρεπε, δηλαδή με σεβασμό απέναντι στις βασικές αρχές του ανθρωπισμού, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ κατατρεγμένοι για να σώσουν είτε το κεφάλι τους είτε για να βρουν μια καλύτερη τύχη, αλλά δεν τους εμποδίσαμε εμείς να πάνε όπου ήθελαν, δεν είμαστε εμείς, δεν είναι η Ελλάδα αυτή που έφτιαξε τους φράχτες. (...) Η επιδίωξή μας λοιπόν ήταν ακριβώς να δημιουργήσουμε συνθήκες αξιοπρέπειας και για αυτούς τους ανθρώπους αλλά και να μην παρακωλύεται η κρατική λειτουργία, η σιδηροδρομική γραμμή, οι αγροί εδώ που καλλιεργούνται από την τοπική κοινωνία. Επομένως αυτό έγινε, έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς την παραμικρή βία και κατάλαβαν και οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες ότι ήταν προς το συμφέρον τους να πάνε στους οργανωμένους καταυλισμούς, όπου θα έχουν πολύ καλύτερες συνθήκες από τα χωράφια της Ειδομένης», είπε.

Μόνο που, σύμφωνα με τα στοιχεία, από τους συνολικά περίπου 9.000 πρόσφυγες οι οποίοι είχαν παραμείνει στον καταυλισμό, οι 5.000 μετακινήθηκαν με λεωφορεία προς τις οργανωμένες δομές φιλοξενίας, ενώ οι 4.000 απλώς... αγνοούνται.

Σημειωτέον ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν, καθώς δεν διώκονται για κάτι. Ωστόσο, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μεγάλη επιτυχία η εκκένωση μέσα σε κάτι λιγότερο από τρεις μέρες του καταυλισμού όταν κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται 4.000 άνθρωποι οι οποίοι ενδεχομένως επιχειρήσουν με κίνδυνο της ζωής τους να διασχίσουν τα σύνορα, οι οποίοι προφανώς θα αναζητήσουν τους διακινητές και θα πέσουν ξανά θύματά τους ή ενδεχομένως φτιάξουν καταυλισμό κάπου αλλού κοντά στα σύνορα.

Η σιδηροδρομική γραμμή, πάντως, άνοιξε και αυτό είναι επιτυχία, αν και οι Αρχές θα έπρεπε να το έχουν κάνει από τη μέρα 1.

Επίσης, η άρνηση αυτών των 4.000 να ακολουθήσουν την πορεία προς οργανωμένους καταυλισμούς καταδεικνύει και τη μεγάλη επιρροή των «αλληλέγγυων» οι οποίοι καθ' όλη τη διάρκεια του τριμήνου που πέρασε έπειθαν τους πρόσφυγες και μετανάστες να μένουν στα σύνορα και να απαιτούν να ανοίξουν για να περάσουν την Ευρώπη -επιρροή κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του ελληνικού κράτους.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.