Άγιος Βασίλειος: Όλα έτοιμα για το εορτασμό στο εξωκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα (vid)

Άγιος Βασίλειος: Όλα έτοιμα για το εορτασμό στο εξωκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα (vid)

Ιούλιος 23, 2019 - 11:11
0 σχόλια

Για ακόμα μία χρονιά η Εκκλησιαστική Επιτροπή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος  οι κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου Δήμου Τρίπολης έκαναν όλες τις ετοιμασίες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονος την παραμονή Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Ο κ. Λάχανης Χρήστος και ο κ. Κυρίμης μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής απεύθυναν κάλεσμα μέσω της κάμερας του ArcadiaPortal.gr για τον λαμπρό εορτασμό που θα γίνει παραμονή της εορτής, αλλά και ανήμερα, στο γραφικό εξωκκλήσι στον χωριό.

Ο κ. Λάχανης μίλησε εν συντομία για το έργο της εκκλησιαστικής επιτροπής, αλλά και για την απόφαση του να μην συμμετέχει ξανά ως μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής στον Άγιο Παντελεήμονα, μιας και πιστεύει ότι δε πρέπει να υπάρχει μακροπρόθεσμη παρουσία, αλλά θα πρέπει να παίρνουν καινούργιες ιδέες προς εφαρμογή.

Έπειτα ανακοίνωσε το πρόγραμμα της γιορτής: παραμονή θα τελεστεί ο μέγας εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας ενώ θα πραγματοποιηθεί και λιτανεία στο χωριό από κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος. Να αναφέρουμε ότι παραμονή της εορτής θα τεθεί σε προσκύνημα τμήμα του λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος από τον Ι. Ν Αγίας Βαρβάρας.

 Μετά τον εσπερινό, θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα με λουκούμι και μαστίχα στους πιστούς.

Στην συνέχεια ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγ. Βασιλείου " Ο Αγ. Βασίλειος διοργανώνει  γλέντι για να διασκεδάσετε με την "Ωδική βοήθεια".

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση των πιστών στις 19:00 από την πλατεία Κολοκοτρώνη στο εξωκκλήσι και μετά το πέρας του εσπερινού θα γίνει και η επιστροφή τους.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γιορτάζει ο Άγιος Παντελεήμονας στο χωριό Άγιος Βασίλειος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.