Αγιασμός στο σχολείο της Νεστάνης (pics)

Αγιασμός στο σχολείο της Νεστάνης (pics)

Σεπτέμβριος 11, 2019 - 19:10
0 σχόλια

Το κουδούνι χτύπησε και φέτος, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στη Νεστάνη.

Ο Διευθυντής του σχολείου κύριος Καπράλης Διονύσιος ,στο γνώριμο του χώρο από προηγούμενες χρονιές ,μαζί με τους δασκάλους νέους και παλιούς , του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου παραβρέθηκαν από νωρίς να υποδεχτούν του παλιούς τους μαθητές και τα πρωτάκια(όπως συνηθίζεται να λέμε τους μαθητές της πρώτης τάξης ) τους γονείς και τους κηδεμόνες.

Στις 9 ακριβώς με την άφιξη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου & Ηγούμενου της Ι.Μ.Γοργοεπηκόου κ. Νεκταρίου τελέστηκε ο αγιασμός, τη θέση του ιεροψάλτη ανέλαβε ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου κ.Σαββόπουλος Γιάννης . Την τελετή του αγιασμού παρακολούθησαν ο νέος Πρόεδρος της κοινότητας Νεστάνης Βασίλης Σπέτζος οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών. Την ευθύνη του καθαρισμού, του χώρου και τα διαδικαστικά της τελετής για 25η συνεχόμενη χρονιά είχε η Μαρία Μαργιώλα (του Μπίρμπου).Μετά το πέρας του αγιασμού το λόγο πήρε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Καπράλης Διονύσιος ευχόμενος καλή χρονιά στους παλιούς του μαθητές και παράλληλα καλωσορίζοντας τους νέους μαθητές. Διαβεβαίωσε τους γονείς και τους κηδεμόνες για την άψογη συνεργασία που θα έχουν και φέτος με δείγματα γραφής τα προηγούμενα έτη.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις εργασίες που έχουν γίνει εσωτερικά και εξωτερικά στο χώρου του σχολείου κυρίως από τους εν Σικάγο Αμερικής πατριώτες μας προσφέροντας όπως χαρακτηριστικά είπα ο καθένας με τη δύναμη που μπορούσε άλλος πολύ και άλλος ποιο πολύ. Τα κεράσματα δόθηκαν στο τέλος στους παρευρισκόμενους και φέτος για να γλυκάνουν τη χρονιά .
Κείμενο Τάκης Μπόκος

Και δύο λόγια για τους μαθητές μας.....

Λοιπόν φίλτατε νεαρέ.
Τώρα που θα μπεις στο σχολείο φρόντισε να θυμάσαι.

1) Τα ρούχα που σου πήραν οι γονείς σου και τα ακριβά σου γούστα που συντηρούνται από τον τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα σου δεν σε κάνουν ανώτερο από κανέναν στην τάξη.

2) Όταν βλέπεις ένα παιδί μόνο του σε κάθε διάλειμμα προσκάλεσε το στη παρέα σου. Κανείς δεν θέλει να είναι μόνος.

3) Δεν είναι μαγκιά να φέρνεις σε δύσκολη θέση ένα πιο αδύναμο σωματικά παιδί από εσένα επειδή είσαι πιο γυμνασμένος. Δεν βρίσκεσαι σε κλουβί του UFC, είσαι σε σχολείο.

4) Μην κοροϊδεύεις κανέναν. Δεν ξέρεις τι περνάει όταν φεύγει το μεσημέρι και επιστρέφει στο σπίτι του.

5) Μην δέχεσαι τα κόμπλεξ και την αδικία από κανέναν απαρχαιωμένο εκπαιδευτικό. Εκεί που τα δικαιώματα σου και η ταυτότητα σου θίγονται κυνήγα τους.

6) Δημιούργησε αναμνήσεις. Δεν θα επιστρέψουν ποτέ αυτά τα χρόνια. Γέλα, παίξε, ερωτεύσου.

7) Μάθε. Τίποτα δεν είναι άχρηστο στην ζωή.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους σας.

Τάκης Μπόκος

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.