Αγία Θεοδώρα Βάστας: Ένας μοναδικός θρησκευτικός και όχι μόνο προρισμός (pics,vid)

Αγία Θεοδώρα Βάστας: Ένας μοναδικός θρησκευτικός και όχι μόνο προρισμός (pics,vid)

Φεβρουάριος 10, 2019 - 12:48
0 σχόλια

Στην Αγία Θεοδώρα Βάστας και στον Νερόμυλο του Νικόλα, βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας  με αφορμή την περιοδεία που πραγματοποίησε στα χωριά της περιοχής μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και υπεύθυνο  πολιτικής προστασίας Γιώργο Ρουμελιώτη για να δουν  από κοντά τις ζημιές από την κακοκαιρία.

Όπως αναφέρει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γιαννακούρας τοεκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας, που κατέχει επάξια μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αφού δεν υπάρχει όμοιό του, αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο, από κάθε άποψη. 

Μία επίσκεψη στην περιοχή αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία. Το εκκλησάκι είναι θαύμα της φύσης και γενικότερα η περιοχή με τα πλατάνια, τα πολλά νερά, το νερόμυλο του Νικόλα, που μπορεί κανείς να δει το παραδοσιακό άλεσμα του σιταριού και να ζήσει στιγμές του παρελθόντος, αλλά και η ταβέρνα που διαθέτει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου με την σύζυγό του Ελένη, αποζημιώνει  ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Μία επίσκεψη θα σας πείσει και σίγουρα θα θέλετε να επιστρέψετε.. Άλλωστε η Αρκαδία μας είναι ένας τόπος που οι ομορφιές της και οι εναλλαγές του τοπίου της δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

«Ευχαριστώ το φίλο Νίκο και τη σύζυγό του Ελένη για την ξεχωριστή φιλοξενία τους και τους συγχαίρω πραγματικά γιατί σε δύσκολες εποχές μένουν στον τόπο τους και προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό, διαφημίζοντας την περιοχή μας.
Το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στο χωριό Βάστα Μεγαλόπολης αποτελεί έναν αξιόλογο προορισμό στην Αρκαδία, είτε από θρησκευτική, είτε από φυσιολατρική άποψη είτε από καθαρά εκδρομική τουριστική αναζήτηση.
Η διαδρομή σας αποζημιώνει απλόχερα με τα ειδυλλιακά τοπία που σας προσφέρει. Όσο πιο πολύ πλησιάζει κανείς τόσο πιο έντονα ακούγεται το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της εκκλησίας και το μυστήριο του μύθου κάνοντας τον να αισθάνεται δέος μπροστά στο θέαμα που αντικρίζει.
Το εκκλησάκι έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και έρχονται επισκέπτες όχι μόνο από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό για να θαυμάσουν το μοναδικό θαύμα.
Εκτός όμως από το εκκλησάκι με τα 17 δέντρα στην στέγη και με το ρυάκι που αναβλύζει στα θεμέλιά του, ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με αλλοτινές εποχές, αφού λίγο πιο πέρα, ο Νερόμυλος του Νικόλα, αποτελεί μία ιδιαίτερη αγροτουριστική μονάδα, που μπορεί κανείς να δει πως από το το σιτάρι βγαίνει αλεύρι αλλά και να ξεναγηθεί σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο καθώς και να γευτεί παραδοσιακές αρκαδικές γεύσεις στην ταβέρνα.
Η περιοχή περιμένει να την ανακαλύψετε... Η Αρκαδία άλλωστε είναι ένας τόπος μυθικός, ιστορικός, θρησκευτικός και  δεν αφήνει κανέναν χωρίς να τον "αποζημιώσει" για την επίσκεψή του.
Πολλές ευχαριστίες στον φίλο Νίκο και την σύζυγό του Ελένη για την φιλοξενία τους και συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνουν.»
 

Video: 

Αγία Θεοδώρα Βάστας: Ένας μοναδικός θρησκευτικός και όχι μόνο προρισμός


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.