Αγανάκτηση από τους μαθητές 4ου Λυκείου Τρίπολης για τα σκουπίδια

Αγανάκτηση από τους μαθητές 4ου Λυκείου Τρίπολης για τα σκουπίδια

Μάρτιος 03, 2015 - 10:32
3 σχόλια

Μία επιστολή απέστειλαν οι μαθητές του 4ου Λυκείου Τρίπολης προς τον δήμαρχο Τρίπολης, τον Περιφερειάρχη για την κατάσταση που έχει προκύψει με τα απορρίμματα στην Τρίπολη. Οι μαθητές στην επιστολή τους δηλώνουν αγανακτισμένοι και δηλώνουν κάθετα τη διαφωνία τους σε πρόχειρες λύσεις της εναπόθεσης των σκουπιδιών σε τουριστικές και προστατευόμενες περιοχές, όπου ζουν άνθρωποι με τις οικογένειές τους.

Η Επιστολή μαθητών 4ου Λυκείου Τρίπολης αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη, Με αφορμή την ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση που επικρατεί από τα απορρίμματα στους δρόμους της πόλης μας, αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή, με σκοπό να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας. Εδώ και πέντε μήνες η πόλη μας έχει μετατραπεί σε μια ζωντανή χωματερή που αναπτύσσεται με ρυθμό γεωμετρικής προόδου.

Κάθε γειτονιά έχει να αντιμετωπίσει τον δικό της όγκο σκουπιδιών, τα οποία δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά μας. Μάλλον προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να σας υπενθυμίσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από την υπέρογκη αυτή ποσότητα των σκουπιδιών. Θα ήταν εθελοτυφλία να μην θίξουμε πρώτα από όλα το θέμα της υγείας, αφού εμφανέστατα ο αριθμός των ασθενών της πόλης μας όσο περνούν οι μήνες ολοένα και αυξάνεται. Είμαστε κι εμείς μάρτυρες αυτού του φαινομένου, εφόσον τους τελευταίους μήνες απουσιάζει πολύ μεγαλύτερο μέρος των μαθητών σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Το φαινόμενο είναι δυνατό να λάβει τη μορφή πανδημίας και κάτι τέτοιο πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί.

Το πρόβλημα έχει επιπλέον διαστάσεις αισθητικές και ηθικές. Η εικόνα των σκουπιδιών που φράζουν δρόμους και πεζοδρόμια είναι απαράδεκτη και δυσφημίζει την πόλη μας. Σε λίγους μήνες θα τελειώσουμε το σχολείο και θα γίνουμε ακαδημαϊκοί πολίτες. Την αγωγή που μας προσφέρει το σχολείο είναι ανεπίτρεπτο να την αναιρεί η ίδια η πολιτεία. Είναι αντιφατικό από τη στιγμή που δεν μας προσφέρει τα κατάλληλα πρότυπα να απαιτεί αρμόζουσα συμπεριφορά από την πλευρά μας. Ύστερα από μια ακόμη υπενθύμιση της τραγικότητας της κατάστασης, θεωρούμε αυτή ως κατάλληλη στιγμή να διατυπώσουμε τα αιτήματά μας:

Αιτούμαστε τη μελέτη και το σχεδιασμό ολοκληρωμένης διαχείρισης του συνόλου των δημοτικών απορριμμάτων, με βάση την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αιτούμαστε την δρομολόγηση της αξιοποίησης των απορριμμάτων. Αιτούμαστε την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και μείωσης του όγκου των απορριμμάτων. Αιτούμαστε προγράμματα ανακύκλωσης και τη δημιουργία πράσινων σημείων(κέντρα ανακύκλωσης). Αιτούμαστε την ανάληψη ευθύνης γενικότερα.

Είναι φανερό πως η κατάσταση έχει φτάσει στο σημείο όπου η αδράνεια ταυτίζεται με την συνενοχή. Αν και δεν είμαστε αρμόδιοι να προτείνουμε λύσεις, τουλάχιστον δηλώνουμε την κάθετη διαφωνία μας σε πρόχειρες λύσεις της εναπόθεσης των σκουπιδιών σε τουριστικές και προστατευόμενες περιοχές, όπου ζουν άνθρωποι με τις οικογένειές τους.

Οφείλουμε να τηρούμε τον άγραφο κανόνα της διαχείρισης των σκουπιδιών στον χώρο από τον οποίο παράγονται. Περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση των αιτημάτων μας σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Με εκτίμηση, Οι μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης.

Υ.Γ. Είναι δυσάρεστη έκπληξη για εμάς στην διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής για όλους να βρίσκουμε απέναντί μας τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι επιμένουν στη καταγραφή απουσιών κατά τη διάρκεια της πορείας.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Και καλά ο Περιφερειακός Διευθυντής. Αυτός πες ότι λόγω νόμου (φυσικά υπάρχει και ο ΗΘΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ) δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Αν και στην τελική αύριο μεθαύριο τον τελειώνουν, θα μπορούσε ίσως να ορθώσει ανάστημα. Η ΕΛΜΕ όμως;;;;;; Που είναι η ΕΛΜΕ να στηρίξει συνδικαλιστικά την κίνηση ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν χωρίς επιπτώσεις και οι καθηγητές. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Σε κάτι τέτοια είναι άτεγκτη η Περιφερειακή Δ/νση. Σε άλλα πάλι πολύ σοβαρότερα κάνει τον κινέζο.

Φυσικά είναι μέρη του συστήματος ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά που πρέπει να ξεσηκωθούν κι αυτοί συνεχίζουν τη σοβαροφάνεια λες κι αυτούς δεν τους καίει το ζήτημα, λες κι αυτούς τους τιμάει η παρούσα κατάσταση έξω απο τα σχολεία, λες κι αυτοί ζουν σε άλλη πόλη!Απαραδεκτοι απο κάθε άποψη που δεν υπάρχει άμεση κινητοποίηση όλου του εκπαιδευτικού συστήματος της πόλης μας! κάποτε οι απεργίες γίνονταν για αύξηση μισθών.τωρα που είναι το σημαντικότερο θέμα κινητοποίηση καμία ! που είναι οι Σύλλογοι:;;που είναι η ΔΟΕ κι η ΕΛΜΕ Αρκαδίας να πάρουν θέση επιτέλους!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ! Αύριο θα θέλουν να γινει παρέλαση με τα παιδια μας απο μπροστά τους!ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ!!!!τιμη μόνο στους αγωνιστές, παρέλαση μόνο μπροστά απο το γερό του ΜΟΡΙΑ που φαντάζομαι κι αυτός αν ζωντάνευε με το άλογο του θα ξεχύνονταν εναντίον των υπευθύνων !α, τριπολη πως σε κατάντησαν!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.