Αφίξεις και αποχωρήσεις λίγο πριν τις επίμαχες εκλογές

Αφίξεις και αποχωρήσεις λίγο πριν τις επίμαχες εκλογές

Μάρτιος 17, 2014 - 13:23

Πολλές οι ανακατατάξεις στον πολιτικό χώρο και δη προεκλογικά, ίσως περισσότερες από ποτέ. Σαφώς και οι εκλογές αυτοδιοίκησης αλλά και οι ευρωεκλογές, θα επηρεάσουν ίσως και θα καθορίσουν τις εθνικές, γι’ αυτό κι όλες οι κομματικές παρατάξεις, είναι κυριολεκτικά σε «αναμμένα κάρβουνα».

Το «ποτάμι», του Σταύρου Θεοδωράκη στις διάφορες δημοσκοπήσεις που κατά καιρούς διεξάγονται, το φέρνουν στην Τρίτη θέση, καθώς πολλοί που θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολλοί που δε θα ψήφιζαν καθόλου, εντέλει θα επιλέξουν καθώς όλα δείχνουν « Το Ποτάμι». Υψηλά όμως σε δημοτικότητα ανάλογης έρευνας είναι και τα ποσοστά του δημοφιλούς άλλοτε παρουσιαστή.

Σε έναν άλλο πολιτικό χώρο τώρα, υπήρξε μια ηχηρή αποχώρηση, εκείνη του βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, καταγγέλλοντας το εν λόγω κόμμα ως εγκληματική οργάνωση. Σε επιστολή του, προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, πρόεδρο της βουλής, εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους, αποφάσισε ως πολιτικά ανεξάρτητος πλέον να ακολουθήσει δική του πορεία. Επισημαίνει συνοπτικά, ότι δε γνώριζε τη δράση του κόμματος που επέλεξε να «υπηρετεί» ως το 1996 και δε θέλει οι εθνικιστικές του ιδέες, να συνδέονται με πράξεις παθογένειας.

Φυσικά, η αντίδραση γι’ αυτήν την ενέργεια, από μέλη του κόμματος ήταν αναμενόμενη, καθώς σε όλο αυτό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, χαρακτήρισε τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ως «Ιούδα προδότη», τονίζοντας ότι είναι άνθρωπος «ευτελούς αξίας», αναφέροντας ότι «είναι πολλά τα λεφτά». Μάλιστα σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε επιστολή καταδίκης της αποστασίας.

Στον χώρο της κυβέρνησης τώρα, αναμένεται να κλείσει σήμερα, 17 Μαρτίου, η σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και να εκταμιευτούν δόσεις, οι οποίες εκκρεμούν. Τα μείζονα ζητήματα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, ως ανίκανο για προβολή συγκεκριμένων προτάσεων και σχεδιασμού, υπονομεύοντας ανοιχτά τη Χώρα, καθώς και την προοπτική εξόδου αυτής από την κρίση, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για στημένη και θεατρική έξοδο στις αγορές, μιλώντας για «πλεόνασμα θράσους».
 

Ειδήσεις: