Αφιέρωμα: Το τρελό καρναβάλι της Τρίπολης το 2004! (pics,vid)

Αφιέρωμα: Το τρελό καρναβάλι της Τρίπολης το 2004! (pics,vid)

Φεβρουάριος 26, 2020 - 10:46
7 σχόλια

Φέτος για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, η δημοτική αρχή της Τρίπολης αποφάσισε να διοργανώσει καρναβάλι το τελευταίο Σαββατοκύριακο της αποκριάς. Με αυτή την ευκαιρία, το Arcadia Portal θυμάται το καρναβάλι του 2004 που άφησε εποχή στην πόλη με τα άρματα, το κέφι και το μπρίο των καρναβαλιστών.

Όλα ξεκίνησαν από μια πρόταση της τότε αντιπροέδρου της ΔΕΑΔΗΤ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Τρίπολης, η σημερινή ΚΕΔΗΤ), κυρίας Πέρρυς Τρουπή, και του προέδρου της Επιχείρησης κ. Ν. Κολιόπουλου να αναβιώσει το παραδοσιακό καρναβάλι της Τρίπολης, επί δημαρχίας Δημοσθένη Σωτηρόπουλου.

Η πρόταση είχε μεγάλη απήχηση στους δημότες. Η ΔΕΑΔΗΤ προσέφερε 800 στολές προς ενοικίαση με 5 ευρώ ενοίκιο η μία και πέντε άρματα, ενώ στο καρναβάλι συμμετείχαν άλλοι 200 καρναβαλιστές με δικές τους στολές.

Το καρναβάλι ξεκίνησε από την πλατεία της Αγίας Βαρβάρας στο Σέχι, με πρώτο το άρμα της βασίλισσας του καρναβαλιού, σημείο από όπου ξεκινούσαν τα παλιά χρόνια οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πόλη μας και κατέληξε στην πλατεία Άρεως, με πολύ κέφι, χορό και γλέντι, όπου κλόουν έκαναν κόλπα και από τα άρματα πετούσαν σοκολάτες ΙΟΝ στον κόσμο για να γλυκαθεί, προσφορά του εργοστασίου της γνωστής και αγαπημένης σοκολατοβιομηχανίας του αείμνηστου Ιωάννη Κωτσιόπουλου από τα Λιθοβπύνια. Όλα τα καταστήματα της Τρίπολης συμμετείχαν σε ένα μεγάλο πάρτι, ενώ το «παρών» έδωσαν τα σχολεία, οι σύλλογοι και οι Μονάδες Υγείας.

Συνολικά, το καρναβάλι στοίχισε 35.000 ευρώ, από τα οποία τα 11.000 ευρώ ήταν χορηγία από το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τις επιχειρήσεις της πόλης. Τη διοργάνωση είχαν αναλάβει εξ ολοκλήρου οι υπάλληλοι της ΔΕΑΔΗΤ, με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το καρναβάλι του 2004 και ετοιμαστείτε για το καρναβάλι του 2020!

Δείτε και φωτογραφίες από το inarcadia.gr

 

   

 

   

 

     

     

 

       

 

    

         

     

 

         

 

  

     

   

 

 

      

 

    

             

Video: 

ArcadiaPortal.gr Το τρελό καρναβάλι της Τρίπολης το 2004


7 Σχόλια

Ξεχάστε τα αυτά. Δεν πρόκειται να ξαναγίνουν... Και ξέρετε γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν πια Τριπολιτσιώτες, παρά μόνο έποικοι από τη Γορτυνία και τα άλλα χωριά. Από το δήμαρχο και την παρέα του, μέχρι τους υπαλλήλους του δήμου, η πλειοψηφία είναι ξένοι που δεν αγαπούν την πόλη και δεν διασκεδάζουν καν εδώ. Το τριήμερο θα την κάνουν με ελαφρά για αλλού, άλλοι για τα χωριά τους κι άλλοι για Αθήνα, Πάτρα, Καλαμάτα

Οι άρχοντες της πόλης ήταν και είναι Μαντίνειοι... Α και η Γορτυνία δεν είναι χωριό...

Τι έγινε ρε παιδιά πού γλύψιμο πέφτει στον Παρά και την παρέα του....

Δεν ξαναγίνονται αυτά. Τότε είχαμε ΠΑΣΟΚ, και μην ξεχνάτε τώρα λείπουν οι ηλικίες που διασκεδάζουν. Τα παιδιά από 20 έως 35 την κάνανε από την βοθρουπολη και δεν ξαναγύρνα ε ούτε για ΣΚ. Οι φοιτητές όσοι είναι εδώ θα πάνε στα σπίτια τους και σε άλλες πόλεις για καρναβάλι οπότε τι μένει? Κάτι γεροντάκια και καποιοι κολλημένοι που πιστεύουν ότι ζουν ακόμα σε παλιές εποχές. Πέθανε η πόλη ρεεεε δεν κάνουμε για τίποτα. Την σκοτώσαμε με αυτούς που φηφιζαμε τόσα χρόνια τους αδιάφορους και χλεχλεδες. Μια πόλη γερόντων ειμασταν και Δημ. Υπαλλήλων.

Η πόλη πήγε πίσω τα 5 χρόνια που διάρκεσε η θητεία Παυλή. Πολύ πίσω. Δεν μας επέβαλε όμως κάποιος την παράταξη του Παυλή. Την ψήφισε το 50% των πολιτών του Δήμου μας. Αυτό ήταν το ευχαριστώ στην παράταξη του Σμυρνιώτη που βελτίωσε όσο κανείς στο παρελθόν την ζωή στην πόλη μας. Η πεζοδρόμηση του κέντρου τηςπόλης, τα καινούρια σχολεία και 2-3 άλλα σημαντικά έργα ήταν ότι καλύτερο έχει συμβεί στην Τρίπολη τα τελευταία 30 χρόνια. Οι πολίτες όμως είχαν άλλη άποψη και χαντάκωσαν τον Δήμο. Τα ίδια πάθαμε και με τον Τσίπρα. Πως το λένε; "Ο λαός είναι σοφός"...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.