Αφιέρωμα: Το τέλος της πρώτης ομάδας της Ελπίδας

Αφιέρωμα: Το τέλος της πρώτης ομάδας της Ελπίδας

Αύγουστος 22, 2018 - 12:30
0 σχόλια

, Τίτλοι τέλους έπεσαν λοιπόν για την ανδρική ομάδα της Ελπίδας Τρίπολης γεγονός που σίγουρα δεν αποτελεί την πιο ευχάριστη είδηση στην προσπάθεια ανάκαμψης που γίνεται του Αρκαδικού ποδοσφαίρου συνολικά.

Η απόφαση της ανδρικής ομάδας της Ελπίδας να μην δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Β' Αρκαδίας για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019 είναι δεδομένο πως βγάζει από το ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού μας ένα σωματείο που λειτουργούσε ως πρότυπο οργάνωσης και δουλείας.

Οι λόγοι της απόφασης αποτελούν έναν συνδυασμό πραγμάτων. Οι τραυματισμοί βασικών παιχτών, η χιλιομετρική απόσταση άλλων περνώντας σε ανώτατες εκπαιδευτικές σχολές αλλά και οι υποχρεώσεις κάποιων παιδιών από τους λεγόμενους "μεγάλους" της ομάδας θεωρούνται ίσως το πιο βασικό κριτήριο στο να μη δηλώσει η ομάδα συμμετοχή την νέα σεζόν.

Και μπορεί ο κύκλος της πρώτης ομάδας να έκλεισε κάπως έτσι ωστόσο η Ελπίδα να κάνει αυτό που ίσως γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Οι ακαδημίες θα αποτελέσουν και πάλι το σήμα κατατεθέν αυτού του σωματείου με την συμμετοχή τους στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Αρκαδίας.

Πιστή στο πλάνο της η Ελπίδα θα συνεχίσει να πλάθει νέα ταλέντα και να τροφοδοτεί τον χώρο του Αρκαδικού (και όχι μόνο) ποδοσφαίρου με νέα παιδιά όπως κάνει από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της.

Η ομάδα του Θοδωρή Μαρκόπουλου δημιούργησε την δική της ξεχωριστή φιλοσοφία στον χώρο του Αρκαδικού ποδοσφαίρου που εκτός από την εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά είχε να κάνει και με το ήθος, την εκμάθηση, τους κανόνες και τις αρχές που καλλιέργησε και ανέδειξε σε όποιον γίνονταν μέλος αυτού του συνόλου δείχνοντας τον δρόμο για ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά τα χρόνια η Ελπίδα κατάφερε και μπόρεσε να βγάζει συνεχώς νέα ταλέντα, να προωθεί νέους ποδοσφαιριστές μέσα από μια διαδικασία που είχε ως στόχο η ομάδα αυτή να μπορεί να παράγει μέσα από το παιχνίδι, να παίζει μπάλα κοινώς χωρίς σκοπιμότητες και να έχει το δικό της στυλ βασιζόμενο πάντα στους δικούς της κανόνες που την έκαναν να ξεχωρίζουν.

Η ανδρική ομάδα της Ελπίδα Τρίπολης έκανε την εμφάνιση της στο χώρο των τοπικών κατηγοριών του νομού μας το 1998 και για μία 20ετία έκανε την δική της διαδρομή τόσο στην Α' όσο και στην Β' κατηγορία του Αρκαδικού ποδοσφαίρου.

Στον χώρο της ΕΠΣ Αρκαδίας η Ελπίδα έχει ως διακρίσεις:

Πρωταθλήτρια Β' κατηγορίας 2007-2008

Α' Αρκαδίας σεζόν 2008-2009 τερμάτισε στην 4η θέση

Α' Αρκαδίας σεζόν 2009-2010 τερμάτισε στην 6η θέση (η ομάδα αποχώρησε από την πρώτη κατηγορία για οικονομικούς λόγους)

Πρωταθλήτρια Παιδικού Πρωταθλήματος Αρκαδίας 1999-2000

Πρωταθλήτρια Παιδικού Πρωταθλήματος Αρκαδίας 2003-2004

Δευτεραθλήτρια Παιδικού Πρωταθλήματος Αρκαδίας 2002-2003

Δευτεραθλήτρια Παιδικού Πρωταθλήματος Αρκαδίας 2004-2005

 

Επίσης σημαντικές διακρίσεις μετράει και στο ποδόσφαιρο σάλας

Πρωταθλήτρια Εφήβων 2000-2001

Πρωταθλήτρια Εφήβων 2002-2003

Πρωταθλήτρια Παίδων 2003-2004

Δευτεραθλήτρια Παίδων 2002-2003

Κάποιοι εκ των ποδοσφαιριστών που έχει αναδείξει η Ελπίδα μερικοί εκ των οποίων παίζουν ακόμα σε Super League, Fotball League, Γ' Εθνική Ιταλίας,  Γ' Εθνική, Α' και Β' Αρκαδίας είναι:

Γεωργακόπουλος

Γιαννακόπουλος

Παπαγγελής

Δήμος

Βαρουξής

Καδάς Ι.

Καδάς Γ.

Κυριακόπουλος Δ.

Κυριακόπουλος Γ.

Βλαχοκυριάκος

Πλάσμας

Μακαρούνης Θ.

Στρέμπας

Κωστάκης

Μπακογιαννάκης

Κουρόγιωργας

Σταθουλόπουλος

Σωτηρόππυλος Μιχ.

Σωτηρόπουλος Β.

Μπίσσιας Γ.

Χρήστου

Σαλαπάτας Π.

Σαλαπάτας Τ.

Μανέλης

Λαγός Σπ.

Λαγός Ι.

Αποστολόπουλος

Σελής

Τουρούτσικας

Μάζης

Καραμπέτσος

Μούστος Θ.

Μούστος Σ.

Αρσένης

Ζαχαρόπουλος

Καπόγιαννης

Τσαρουχάς

Μανδρώνης

Και πολλοί άλλοι...

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.