Αφιέρωμα στους Αρκάδες που έλαβαν μέρος στους απελευθερωτικούς αγώνες της Μακεδονίας (pics,vid)

Αφιέρωμα στους Αρκάδες που έλαβαν μέρος στους απελευθερωτικούς αγώνες της Μακεδονίας (pics,vid)

Νοέμβριος 17, 2019 - 17:25
4 σχόλια

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τον «Τεγεατικό Σύνδεσμο», την «Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» και την «Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου»,συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, διήμερο ιστορικό αφιέρωμα στους Αρκάδες Αγωνιστές που έλαβαν μέρος στους απελευθερωτικούς αγώνες της Μακεδονίας, κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908) και τους Βαλκανικούς Πολέμους(1912-1913).

Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στον Τεγεάτη Ταγματάρχη Νικόλαο Γεωργούλη, που έπεσε ηρωικά στη Μάχη των Γιαννιτσών στις 19 Οκτωβρίου 1912.

Όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου  στο Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης είδαν την έκθεση κειμηλίων και φωτογραφικό πανόραμα Αρκάδων αγωνιστών, που πολέμησαν στους απελευθερωτικούς αγώνες της Μακεδονίας  και παρακολούθησαν τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Ο  Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας Παπαλαζάρου Ιωάννης ανέπτυξε το θέμα «Αρκάδες Αγωνιστές στους Απελευθερωτικούς Αγώνες της Μακεδονίας»

Έπειτα ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, Ταξίαρχος της  Πολεμικής Αεροπορίας Γεωργόπουλος Παναγιώτη παρουσίασε το θέμα «Ένας Τεγεάτης Ήρωας στην Μάχη των Γιαννιτσών» και τέλος η μαθήτρια Ειρήνη Παπαναστασίου μίλησε για το «Πως γνώρισε τον τρις προπάππου της, μέσα από τις μνήμες της οικογένειας»,

Το πρόγραμμα έκλεισε με  Βυζαντινούς Ύμνους από τον Βυζαντινό Χορό της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας

«Ο Άγιος Νεοϊερομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης»

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Αφιέρωμα στους Αρκάδες που πολέμησαν στην Μακεδονία


4 Σχόλια

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και συγχαρητήρια στους ομιλητές. Μια θαυμάσια εκδήλωση ιστορικής μνήμης. Ένα μάθημα που ποτέ δεν μάθαμε στο σχολείο και κανείς δεν μας το δίδαξε και ούτε πρόκειται να το διδάξει. Και συγχαρητήρια στο arcadiaportal και την Έφη, που βρέθηκε εκεί.

Anonymous 22:32 Ευλογάτε και τα γένια σας τώρα; Πόσο πιο χαμηλά πια;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.