Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και στην Άλωση της Τριπολιτσάς (pics,vid)

Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και στην Άλωση της Τριπολιτσάς (pics,vid)

Σεπτέμβριος 22, 2017 - 21:37
2 σχόλια

Φέτος εορτάζεται η 196η Επέτειος της Άλωσης της Τριπολιτσάς, με ένα τριήμερο εορταστικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, η Διοίκηση Κέντρων (IV Μεραρχία Πεζικού) διοργάνωσε μία εκδήλωση στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, με θέμα «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η Άλωση της Τριπολιτσάς»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης, στην οποία παρουσιάστηκαν, το αντίγραφο του νεκρικού εκμαγείου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, η ελαιογραφία του Σπύρου Βασιλείου «Ο Γέρος του Μοριά», καθώς και κειμήλια όπλα από την Ελληνική Επανάσταση.

Η ιδέα της άλωσης, υπήρξε το θεμέλιο του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Του Γέρου του Μοριά, του Ήρωα της Τριπολιτσάς.
Του Μεγάλου Έλληνα, που στη συνείδηση του Ελληνισμού ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την Εθνεγερσία του 1821.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανασίου Χρήστος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα  «Αθέατες πτυχές της Άλωσης της Τριπολιτσάς (23 Σεπ 1821): Προτάγματα και προσ-δοκίες196 χρόνια μετά».

Το πλούσιο πρόγραμμα περιελάμβανε συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική της Μεραρχίας με δημοτικά τραγούδια συνοδευόμενη από την ερμηνεύτρια κα Κούλη – Κουρτάλη Νίκη, όπως επίσης και συναυλία από το  νεανικό τμήμα της χορωδίας Τρίπολης La Vita, με θέμα «Η Ιστορία της Επανάστασης μέσα από το Δημοτικό τραγούδι».

Η διάρκεια  της έκθεσης είναι έως 29 Σεπτεμβρίου  και οι ώρες λειτουργίας 10:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η Άλωση της Τριπολιτσάς


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.