Αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο από τους μαθητές του Γυμνασίου Τεγέας (photos&video)

Αφιέρωμα στο Νικηφόρο Βρεττάκο από τους μαθητές του Γυμνασίου Τεγέας (photos&video)

Νοέμβριος 24, 2012 - 16:56

Αύριο στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος θα βάψουν το σχολείο τους

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον ποιητή του Ταΰγετου Νικηφόρο Βρεττάκο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Πολιτιστικό κέντρο του Ιδρύματος Μιχαήλ Στασινόπουλου χθες το βράδυ. Επρόκειτο για μία ιδιαίτερη βραδιά αφού το αφιέρωμα έγινε από τους μαθητές του Γυμνασίου Τεγέας, με την βοήθεια των καθηγητών τους, στο πλαίσιο του έτους Βρεττάκου, που έχει οριστεί το 2012.

Ένα αφιέρωμα με απαγγελίες, αναφορές -σταθμούς στη ζωή και το έργο του ποιητή της Λακωνίας και όλης της Ελλάδας αλλά και με προβολή τμήματος της ταινίας που γύρισε ο γιος του ποιητή καθώς και μελοποιημένα τραγούδια. Μία δουλειά που έγινε από τα παιδιά για τα παιδιά και για τους κατοίκους της περιοχής και συγκίνησε αλλά και χειροκροτήθηκε.

Παράλληλα στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε και το 'Χρονολόγιο του ποιητή" που παραχωρήθηκε από το Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου που βρίσκεται στην δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην έμμετρη τραγωδία του ποιητή "Προμηθέας" την οποία έγραψε στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Πλούμιτσα. Και ο λόγος της επιλογής όπως ανέφερε και η κα. Γεωργία Κομπίλα που είχε και την επιμέλεια της εκδήλωσης το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Προμηθέας και είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στην εποχή μας- αυτό δηλαδή της αντίστασης στην εξουσία που δεν είναι μάταιη, αλλά φέρνει αποτελέσματα...

Παρόντες στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Ζαφείρης Μπισιούλης, ο ΔΣ Δημήτρης Βόσνος και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Κοσκινάς, ο οποίος πρόσφερε όπως ανέφερε και ο διευθυντής του σχολείου Αργύρης Κόλλιας, τα χρώματα για να βαφτεί το σχολείο τους- εργασία που θα γίνει την Κυριακή από τους μαθητές στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού τους προγράμματος που είναι το δεύτερο πρόγραμμα, μετά το πολιτιστικό που υλοποιεί το σχολείο.

Στο βίντεο αποσπάσματα από την εκδήλωση

Ε.Τ.

Video: 

youtube://v/3evF-XoH6Ng