«Αδικαιολόγητα πρόστιμα στη Βόρεια Κυνουρία» (vid)

«Αδικαιολόγητα πρόστιμα στη Βόρεια Κυνουρία» (vid)

Μάρτιος 31, 2017 - 11:49
1 σχόλια

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ήρθε και χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας με αφορμή τον ορισμό δικηγόρου για πρόστιμο που έχει επιβληθεί για τη λειτουργία της μονάδας στον Τάνο.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου έχει επιβληθεί από τη διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφέρειας (περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας) πρόστιμο 15.000 για παραλείψεις όπως διάφορα διάσπαρτα δέματα και για υπόλειμμα που δεν βρισκόταν σε στεγανό σημείο.

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι δεν ισχύει το γεγονός ότι η μονάδα λειτουργεί χωρίς αδειοδότηση και ότι ο δήμος δεν ενέργησε γύρω από την έκδοση της αναφερόμενης απόφασης γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης, αντίθετα ο δήμος έχει υποβάλλει αίτημα στην αποκεντρωμένη για την έγκριση της συγκεκριμένης απόφασης, αίτημα το οποίο γνωστοποιήθηκε από τον γενικό γραμματέα στη διεύθυνση ΥΠΕΧΩ.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι δεν γίνεται να επιβάλλονται πρόστιμα σε έναν Δήμο που κάνει διαχείριση με κανονική μονάδα τη στιγμή που άλλοι Δήμοι «εξαφανίζουν» τα σκουπίδια τους χρησιμοποιώντας ανεξέλεγκτες χωματερές. Για τις όποιες παραλείψεις όπως το υπόλειμμα είπε πως ουσιαστικά είναι ευθύνη του εργολάβου.

Δείτε αναλυτικά τι είπε στο βίντεο του astrosnews.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

astrosnews_ΔΣ 30_3_17


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.