«Αδέσποτα ζώα στην Κάτω Ασέα: Βοήθεια...» (pics)

«Αδέσποτα ζώα στην Κάτω Ασέα: Βοήθεια...» (pics)

Αύγουστος 08, 2019 - 09:02
1 σχόλια

Την αδιαφορία των συμπολιτών μας, του Φιλοζωικού Συλλόγου όσο και της δημοτικής αρχής ως προς το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Τρίπολης έστειλε επιστολή στο Arcadia Portal αναγνώστρια στις 6 Αυγούστου. Η αναγνώστρια, η οποία έχει καταγωγή από την Ασέα και την επισκέπτεται τακτικά, όπως γράφει, απευθύνθηκε τόσο στον Φιλοζωικό όσο και στον Δήμο, αλλά απάντηση δεν έλαβε σχετικά με αδέσποτους σκύλους οι οποίοι ζουν υπό άθλιες συνθήκες στο χωριό.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

Η γενέτειρα γη μου είναι η Ασέα Αρκαδίας. Ως εκ τούτου, σε τακτά χρονικά διαστήματα την επισκέπτομαι και ειδικά  τώρα λόγων των εκλογών. Στην Κάτω Ασέα που βρίσκεται το πατρικό μου σπίτι, εκτιμώ λόγω της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης – Καλαμάτας, υπάρχουν κατά καιρούς αρκετά
αδέσποτα. Οι πρώην ιδιοκτήτες τους τα «αγαπούσαν τόσο πολύ» που τους χάρισαν την ελευθερία τους! Οι συγχωριανοί μου, επειδή έχουν ζωική παραγωγή, έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τα αδέσποτα, κυρίως σκύλους. Τα πεινασμένα ζώα  θα ψάξουν για φαγητό, θα τραφούν με ότι βρουν, ακόμη και
με το σαρκίο μας!

Το προηγούμενο Πάσχα γυρνούσε μια μαύρη σκυλίτσα, πεινασμένη και φοβισμένη. Την τάισα όσο ήμουν εδώ και στην προσπάθειά μου να τη σώσω, φεύγοντας έστειλα μήνυμα στη φιλοζωική της Τρίπολης μαζί με φωτογραφία της.  Φευ, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Όταν ξαναήρθα στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές τη βρήκα πάλι εδώ μαζί με άλλα αδέσποτα. Τη βρήκα πεινασμένη, να την τρώνε οι μύγες και γεννημένη. Το θέαμα ήταν απάνθρωπο, αποκρουστικό και δεν μπορούσα, παρά μόνο να της δώσω φαγητό και νερό.

Όμως, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη μου, πριν πέντε (5) ημέρες μου έφερε σπίτι τα επτά (7) της κουταβάκια. Τα φροντίζω, γιατί αυτό μου επιβάλει η συνείδησή μου.

Την Παρασκευή το μεσημέρι επισκέφθηκα το Δήμο Τρίπολης προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση. Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος απουσίαζε (κος Σταματόπουλος) και κράτησε το τηλέφωνό μου ο κύριος Καρώνης (συγνώμη, αν δεν θυμάμαι σωστά το όνομα), προκειμένου  να αντιμετωπίσουμε το εν λόγω
θέμα.

Δεν έχω λάβει κλήση μέχρι τώρα.

Λόγω του ότι εντός των επομένων ημερών θα φύγω και όλα αυτά τα κουταβάκια μαζί με άλλα σκυλιά θα περιφέρονται στους δρόμους καταλαβαίνετε την υπό διαμόρφωση κατάσταση για τους κατοίκους και τα ζώα.

Επίσης θέλω να καταγγείλω για το δέσιμο ενός μικρόσωμου σκύλου ο οποίος ήρθε αφού έσπασε τα δεσμά του, αλλά όχι και το σκοινί που το είχαν δέσει  στο λαιμό (Τα πειστήρια έχουν κρατηθεί). ‘Εκοψα  το σκοινί του λαιμού του, το οποίο του είχε κάνει βαθειά πληγή, το περιποιήθηκα όσο
μπορούσα, αλλά μάλλον άφησε διά παντός τη βαναυσότητα και την απανθρωπιά του «πολιτισμένου» κόσμου μας!

Σας ευχαριστώ για το χώρο και το χρόνο σας.

Παναγιώτα

6 Αυγούστου 2019

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Κυρία μου, έχουμε αρκετά αδέσποτα στην Τρίπολη για να ασχοληθεί ο φιλοσκυλικος. Δεν μας ενδιαφέρουν τα δικά σας. Μην μας χαλάτε λοιπόν τις διακοπουλες μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.