Αδέσποτα ζώα και προβλήματα στην Μεγαλόπολη

Αδέσποτα ζώα και προβλήματα στην Μεγαλόπολη

Φεβρουάριος 21, 2018 - 09:34
0 σχόλια

Τα προβλήματα με τα Αδέσποτα ζώα συνεχίζονται σε καθημερινή πλέον βάση στην Μεγαλόπολη.

Μετά το επειδόσιο με τον σοβαρό τραυματισμό της Καθηγήτριας στο Γυμνάσιο ,  χθες Τρίτη επίθεση δέχθηκε και ένας ταχυδρόμος στην οδό Αγίου Αθανασίου. Κάθε λίγο έχουμε και από ένα περιστατικό επίθεσης αδέσποτων σε παιδιά και σε μεγάλους.

Στο Γυμνάσιο ο Δήμος στέλνει κάθε πρωί έναν υπάλληλο για μισή ώρα για να φροντίζει να μην εισέρχονται τα αδέσποτα ζώα μαζί με τους μαθητές.
Στους δρόμους της πόλης, όπου εντοπίζονται αδέσποτα μαζεύονται από τον δήμο εφόσον υπάρχει η σχετική ενημέρωση.

Παρόλο που το έχουμε δημοσιεύσει αρκετές φορές θα επαναλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει στην Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4039/12, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να στειρώνουν τα ζώα, να τα εμβολιάζουν, να τα αποπαρασιτώνουν και μετά να τα αφήνουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα καταφύγια είναι προσωρινά και για να λειτουργήσουν, πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει κάνει τις σχετικές συμβάσεις με κτηνίατρο , με συνεργάτη που επεμβαίνει και μαζεύει τα αδέσποτα και πληρώνει μεγάλα ποσά για όλα αυτά αλλά και για τροφές. Δεν έχει δοθεί όμως λύση στο θέμα του κατάλληλου χώρου για προσωρινό καταφύγιο, για να γίνει όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος τα χρήματα είναι πολλά.

Υπήρχε μια προσωρινή λύση στα παλιά σφαγεία η οποία όμως δεν τηρούσε όλες τις προυποθέσεις της νομοθεσίας, έτσι έγιναν καταγγελίες από φιλοζωικά σωματεία και Ομοσπονδίες και τελικά ο Δήμος υποχρεώθηκε να ελευθερώσει τα αδέσποτα τον Ιούνιο του 2017. Από τότε δεκάδες ζώα επέστρεψαν στους δρόμους της πόλης και οξύνθηκαν κατά πολύ και τα προβλήματα. Πολλοί συμπολίτες μας κατηγορούν τα φιλοζωικά σωματεία ότι νοιάζονται μεν για τα αδέσποτα αλλά όχι για τους ανθρώπους.

Η πολιτεία ετοιμάζεται να κάνει πολλές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, το οποίο έχει πολλά κενά και στην ουσία δημιουργεί προβλήματ αντί να τα λύνει. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα καταστεί δυνατό με τον νέο νόμο να μπορούν οι Δήμοι να αντιμετωπίζουν καλύτερα το πρόβλημα.

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι πολλές φορές τις μεγαλύτερες ευθύνες τις έχουμε εμείς. Το να μεταφέρουμε αυτές τις ευθύνες στα ζώα η οπουδήποτε αλλού είναι εύκολο. Αλλά εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Ούτε βέβαια και χρήματα.  Και όσο δεν αλλάζει κάτι, θα συνεχίζουμε να έχουμε καθημερινά προβλήματα με τα αδέσποτα.

δείτε περισσότερες αναρτήσεις μας ΕΔΩ

δείτε το έγγραφο με το οποίο υποχρεώθηκε ο Δήμος Μεγαλόπολης να ελευθερώσει δεκάδες αδέσποτα ζώα

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.