ΑΔΕΔΥ Aρκαδίας: Στο τραπέζι οι απολύσεις και το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου (video)

ΑΔΕΔΥ Aρκαδίας: Στο τραπέζι οι απολύσεις και το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου (video)

Απρίλιος 01, 2015 - 08:37
0 σχόλια

Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Μπράτη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, βρέθηκε στην Τρίπολη με σκοπό να ενημερώσει τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα στην Αρκαδία για τις τελευταίες εξελίξεις στον  χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και ιδιαίτερα για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μεταξύ των θεμάτων του πειθαρχικού δικαίου και του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος που συζητήθηκαν, ο κ. Μπράτης μίλησε για τις απαιτήσεις των εργαζομένων και για τις προσδοκίες τους.

Στο τραπέζι έχουν τεθεί κάποια θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με το σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου με τις πολιτικές επιτροπές, με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και με το Πειθαρχικό.

Ο Δημήτρης Μπράτης ενημέρωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναπροσλάβει τους υπαλλήλους που έμειναν άνεργοι και στον δρόμο μέσα σε μια νύχτα.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι θετική είναι η επαναφορά στα πειθαρχικά συμβούλια δύο αιρετών δημοσίων υπαλλήλων, υπογραμμίζοντας ότι πουθενά στον κόσμο ο πειθαρχικός έλεγχος δεν γίνεται μόνο από δικαστές και επιλεγμένα από τη διοίκηση πρόσωπα. Από την άλλη, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι κανένας από τους αρμόδιους υπουργούς με τους οποίους συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του ανώτατου συνδικαλιστικού φορέα των δημοσίων υπαλλήλων δεν δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των οικονομικών διεκδικήσεων. Κατά τα άλλα, ο συνδικαλιστής σημείωσε την αναστολή της εγκυκλίου για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, που επρόκειτο να γίνουν στις αρχές του 2015 και μέσα στο καλοκαίρι.

«Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται», είπε κλείνοντας, «γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να διευθετηθούν».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον κ. Μαρκόπουλο, πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, και τις δηλώσεις του κ. Μπράτη

Video: 

ArcadiaPortal.gr ΑΔΕΔΥ Aρκαδίας: Στο τραπέζι οι απολύσεις κα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.