8ος λαϊκός αγώνας βουνού «ANAτρέχω στην Αρκαδία»

8ος λαϊκός αγώνας βουνού «ANAτρέχω στην Αρκαδία»

Ιούλιος 22, 2017 - 21:02
0 σχόλια

Στα  μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» θα γίνει το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2017  στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ο 8ος λαϊκός αγώνας βουνού κάτω από το σύνθημα   «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής, τον Ανθρωπισμό και αποτελεί παράλληλα φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τη ζωή τους και την ελευθερία μας στη μάχη του "Αγιονικόλα" τον Σεπτέμβριο του  1826. Η εκκίνηση θα γίνει στο χώρο του ομώνυμου μοναστηριού (Αγιονοκόλα) αμέσως μετά την καθιερωμένη για την επέτειο σύντομη δοξολογία

Τον αγώνα διοργανώνει το "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ" σε συνεργασία τους τους τοπικούς φορείς και την τεχνική υποστήριξη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΣΔΥΑ) ενώ η συμμετοχή των αθλητών προβλέπεται από πολλά μέρη της Ελλάδος.   

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο κατηγορίες, που αντιστοιχούν σε δύο διαδρομές ίδιας κατεύθυνσης διαφορετικών όμως αποστάσεων ως εξής: 

Α. Πρώτη κατηγορία 

Διαδρομή 20,4 χιλιομέτρων (ΧΑΡΤΗΣ) με συνολική υψομετρική διαφορά 825 περίπου μέτρα αρμονικά κατανεμημένη κατά μήκος όλης της διαδρομής. Η φυσιογνωμία της διαδρομή είναι 90% μονοπάτι ορεινό, αξιολογούμενο με βαθμό δυσκολίας 3-4 στην κλίμακα 1-5 και 10 % δημόσιος ασφαλτικός δρόμος. Η συμμετοχή στην κατηγορία αυτή λαμβάνεται υπ όψη ως μέρος των κριτηρίων συμμετοχής στον ¨ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ" και οι συμμετέχοντες συγκεντρώνουν σχετική βαθμολογία που προστίθεται στις άλλες συμπληρώνοντας έτσι τις προϋποθέσεις για τον μαραθώνιο του Ολύμπου. Για το λόγο αυτό υπάρχουν προϋποθέσεις και κριτήρια κυρίως χρονικά, που καθορίζουν την επιτυχή συμμετοχή των αθλητών, τα οποία αναγράφονται αναλυτικά στο έντυπο ενημέρωσης δρομέων και τεχνικών χαρακτηριστικών των αγώνων που λαμβάνει γνώση ο αθλητής.
Στην κατηγορία αυτή του αγώνα, συμμετέχουν αθλητές ηλικίας μεγαλύτερης  των 18 ετών.

Β.  Δεύτερη κατηγορία 

Διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων (ΧΑΡΤΗΣ) με συνολική υψομετρική διαφορά 450 περίπου μέτρα  αρμονικά κατανεμημένη κατά μήκος της διαδρομής. Και εδώ το τερέν είναι 90% μονοπάτι ορεινό, αξιολογούμενο με βαθμό δυσκολίας 3-4 στην κλίμακα 1-5 και 10% δημόσιος δρόμος κυρίως χωμάτινος.

Στην κατηγορία αυτή του αγώνα, συμμετέχουν αθλητές ηλικίας μεγαλύτερης  των 15 ετών.

Τέλος, λαμβάνουν μέρος και απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες  ή ορειβάτες, διανύοντας την διαδρομή της δεύτερης κατηγορίας δηλαδή αυτής των 10 χιλιομέτρων, χωρίς όμως να συμμετέχουν στην κατάταξη τερματισμού και τα μετάλλια, τυγχάνουν όμως της υποστήριξης των διοργανωτών. 

Για τους συμμετέχοντες στην πρώτη κατηγορία αγώνα, υπάρχουν δύο σειρές  γενικής κατάταξης, αυτής των βετεράνων ανδρών και γυναικών που αφορά δρομείς ηλικίας άνω των 40 ετών και αυτής που αφορά δρομείς ηλικίας από 18 έως 40 ετών. 

Για τους συμμετέχοντες στη δεύτερη κατηγορία αγώνα, υπάρχουν επίσης δύο σειρές γενικής κατάταξης, αυτή των ανδρών και γυναικών  ηλικίας άνω των 40 ετών και αυτή των ανδρών και γυναικών ηλικίας από 15 έως 40 ετών. 

Οι πρώτοι  κάθε κατηγορίας και σειράς άνδρας και γυναίκα  κερδίζουν έπαθλο ειδικά φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Γιάννη Σουβατζόγλου καθώς και "χρυσό" αναμνηστικό μετάλλιο.
Οι δεύτεροι και τρίτοι κάθε κατηγορίας και σειράς επίσης  κερδίζουν αντίστοιχα "αργυρό" και "χάλκινο" μετάλλιο.
Όλοι που θα πάρουν μέρος στους αγώνες αυτούς  θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα και μπρούτζινο μετάλλιο.

Οι λαϊκοί αυτοί αγώνες βουνού ή απλού περιπάτου στα μονοπάτια των «Αρκάδων Ποιμένων» είναι και πάλι αφιερωμένοι στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που βρίσκουν στήριγμα στον  ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ», που θέλαμε να βοηθήσουμε και να υποστηρίζουμε. Έτσι οι συμμετέχοντες αθλητές, περιπατητές, παράγοντες ή θεατές, εκφράζουν την υποστήριξή τους καταβάλλοντας το ποσό των 10 (δέκα) € στο λογαριασμό του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ: GR2501101920000019248000010 στην ALPHA BANK ΙΒΑΝ: GR8001401120112002002011686 στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ: GR6301720150005015020641423 και στην EUROBANK IBAN: GR6602600630000460100128261 δηλώνοντας το όνομά τους και την αιτιολογία "ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ". Αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης να αποσταλεί στο Φαξ Νo: 210 7772421 του συλλόγου προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόδειξη.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στον 8o Λαϊκό Αγώνα βουνού των "ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ" πραγματοποιείται με την θέληση και την ευθύνη ενός εκάστου εκ των συμμετεχόντων.

Οι Δρομείς δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν κανένα μεταφορικό μέσο ή άλλα παρεμφερή μέσα κατά την διάρκεια της αγωνιστικής τους προσπάθειας..

Δεν υπάρχουν κατηγορίες δρομέων με βάση την προετοιμασία ή τη φυσική τους κατάσταση. Σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής, βασική προϋπόθεση είναι η καλή κατάσταση της υγείας του δρομέα, ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος βλάβης ή ατυχήματος κατά την διάρκεια του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία αντίρρηση σε περίπτωση που θα γίνει χρήση φωτογραφιών αλλά και του ονόματός τους, σχετικά με ότι αφορά τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Οι δρομείς οφείλουν με δική τους ευθύνη να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης ώστε να προστατεύσουν τόσο τη δική τους ακεραιότητα όσο και των συναθλητών τους.

Κάθε δρομέας θα φέρει μοναδικό αριθμό συμμετοχής στον αγώνα που υποχρεωτικά θα επικολλάται στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του. Παρατηρητές - κριτές της διαδρομής θα υπάρχουν σε αρκετά σημεία ελέγχου της διαδρομής πιστοποιώντας την εγκυρότητα της προσπάθειας των δρομέων. Οι άριθμοί θα παραδοθούν στον τόπο της εκκίνησης το πρωί της ιδίας ημέρας.

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΣΔΥΑ www.sdiathens.gr ή στον παρόντα ιστότοπο www.anatrexo.gr συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία. Επίσης ηλεκτρονικά γίνεται και η δήλωση καλής υγείας που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει από τους ίδιους τους δρομείς ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής τους στον αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμμορφώνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς του παρόντος καθώς και με τις υποδείξεις της Οργανωτικής επιτροπής.

Η Οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει αθλητή ή αθλητές που δεν δήλωσαν τη συμμετοχή τους εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή παραβιάζουν κάποιον από τους παραπάνω όρους, πριν την εκκίνηση, κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά από αυτόν.

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται σ' αυτή την προκήρυξη η οργανωτική επιτροπή έχει την μοναδική αρμοδιότητα να αποφασίζει επί τόπου τελεσίδικα ακόμη και να τροποποιήσει ή να ματαιώσει τον αγώνα εάν εξωτερικοί και απρόβλεπτοι περάγοντες το επιβάλλουν. .

Παράκληση προς τους ενδιαφερόμενους Δρομείς, για λόγους προγραμματισμού, οικονομίας και καλής προετοιμασίας της διοργάνωσης, να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους μέσα απο τον παρόντα ιστότοπο.

Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν δεκτές στο σημείο εκκίνησης στο Βαλτεσινίκο την ημέρα του αγώνα από ώρα 08.00 έως 9:30 το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΤΡέχω στην Αρκαδία , 8η Λαικοί αγώνες βουνού στα μονοπάτια Αρκάδων Ποιμένων, στο Βαλτεσινίκο , Κυριακή 10 Σεπτέμβρη. 
Τον Διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου.
Με ενέργειες του Δημοτικού Συμβούλου Μιχάλη Σφυρή,  απεφασίσθη στο χθεσινό Οικονομικό Συμβούλιο να εκταμιευτεί  το ποσόν  των 1300 eyro, ως  συμμετοχή του Δήμου στην εκδήλωση που αποτελεί και διαφήμιση της ορεινής Γορτυνίας. Τον συντονισμό & οργάνωση επιμελείται ο συμπατριώτης και φίλος Κώστας Παναγούλιας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.