Το 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Απρίλιος 17, 2018 - 14:02
0 σχόλια

Η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Μεσσηνίας- Λακωνίας σε συνεργασία το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιαςΕκπ/σης καιτο ΚΕΠΛΗΝΕΤ Μεσσηνίαςοργανώνουν και φέτοςτο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) στις19 και 20 Απριλίουστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, και ώρες 9.00 - 13.30στο οποίο θα συμμετέχουν 755μαθητές από 22σχολεία όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο) της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.

Όπως κάθε χρόνο η παρουσίαση στο ευρύτερο κοινό μαθητικών εργασιών που γίνονται στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων, παράλληλα σε 13 πόλεις σε όλη την Ελλάδα αποτελεί μια αφορμή που υποστηρίζει και αναδεικνύει τη δημιουργικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Μια ιδέα που έχει κάποιο είδος υποκειμενικής αξίας, δίνει κίνητρο, έμπνευση και αποτελείπρόκληση για δημιουργία. Η δημιουργικότητα βελτιώνει την αυτοπεποίθηση των μαθητών,όταν μπορούν να δουν τις δικές τους ιδέες να είναι αυτές που έλυσαν ένα πρόβλημα ή δημιούργησαν μια κατασκευή. Μέσα από το αποτέλεσμα καταλαβαίνουν τι είναιικανοί ναπετύχουν. Γενικά η δημιουργική σκέψη είναι πολύ σημαντική στην πραγματική ζωή. Είναι μέρος της ικανότητάς μας να επιβιώνουμε αναπτύσσοντας κάποιες στρατηγικές, είναι η κινητήριος δύναμη της προσωπικής μας ανάπτυξης και της εξέλιξης του πολιτισμού μας. 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούνεργαστήριαεκπαιδευτικής ρομποτικήςπουθα συντονίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από το Κέντρο Ρομποτικής και Προγραμματισμού Καλαμάτας.

Εκτός από τις παρουσιάσεις στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, στο Φουαγιέθα υπάρχουν τραπέζια με Η/Υ, όπου κάθε σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα δείχνει και θα εξηγεί τη δουλειά του στους επισκέπτες.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων ( 194888/Δ2 /13-11-2017) με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε) και του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και ο Περιφερειακός Σταθμός Καλαμάτας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.