75η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας (pics, vid)

75η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας (pics, vid)

Ιούλιος 21, 2019 - 18:30
0 σχόλια

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 εορτάστικε η 75η επέτειος του ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τα Γερμανικά στρατεύματα την 19η Ιουλίου 1944.

Σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γιαννακούρας αναφέρει: Σήμερα, αν και πλέον μετράμε τις τελευταίες μέρες στην Περιφέρεια, αισθάνθηκα την ανάγκη, όχι ως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, αλλά ως Βαγγέλης Γιαννακούρας, να έρθω εδώ στην Βλαχέρνα (όπως έκανα και στο "Ταρμίρι" του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας πριν λίγες μέρες), για να αποτίσουμε όλοι μαζί, φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι πολέμησαν για τα ιδανικά της Ελευθερίας και για την Πατρίδα.

Είμαστε περήφανοι που έχουμε τέτοιους προγόνους και οφείλουμε να μην αφήσουμε την λήθη να σκεπάσει με το πέπλο της τους αγώνες τους, αλλά να τους τιμούμε και να τους μνημονεύουμε, ακολουθώντας ταυτόχρονα το παράδειγμά τους, αυτό δηλαδή της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο... Αιωνία η μνήμη τους... Η Αρκαδία είναι ταυτισμένη με τους Αγώνες για την Ελευθερία. Οι Αρκάδες, αυτοί οι αδούλωτοι Έλληνες που αντέδρασαν σε όλους τους εισβολείς δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ατιμώρητους τους Ναζιστές και τους Φασίστες που ήρθαν εδώ τελευταίοι. Σε αυτήν τη χώρα που είναι το "περιβόλι της γης", που είναι τόπος ιερός, τόπος όμορφος και όλοι θέλουν να τον κάνουν δικό τους, χωρίς να ξέρουν πως υπάρχουν κάτοικοι, και κυρίως εδώ στο κέντρο του Μοριά, που δεν υποκύπτουν σε κανέναν. Έτσι δεν υπέκυψαν και στη Γερμανική μπότα και σε αυτόν τον μαρτυρικό χώρο, τη Βλαχέρνα, αντέδρασαν πρώτα οι αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που εθελοντικά πήγαν να πολεμήσουν για την Ελευθερία και την Πατρίδα. Άνθρωποι που για χρόνια ήταν τα "μιάσματα" και ήθε το 1981 για να αναγνωριστούν.

Εμείς οφείλουμε να τους θυμόμαστε, να τους τιμούμε και να τους μνημονεύουμε, όπως εκτός από την Βλαχέρνα πράξαμε το ίδιο και στο "Ταρμίρι" του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, πριν λίγες μέρες, όπου και εδώ στις 29-30 Ιουνίου, 47 άντρες και μία γυναίκα, αθώοι κάτοικοι της περιοχής, πλήρωσαν αναίτια με τη ζωή τους, τη Γερμανική θηριωδία. Με τις εκδηλώσεις διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή και δεν αφήνουμε τη λήθη να ρίξει το πέπλο της σε όλα αυτά τα σημαντικά γεγονότα που συνθέτουν την ιστορία του τόπου μας, για την οποία είμαστε περήφανοι.

Αιωνία η μνήμη τους.. Αθάνατοι! Δείτε και την σελίδα μου στο fb και πατήστε "Μου αρέσει" στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/AntiperifereiarxisArkadias/

Video: 

Εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Βλαχέρνας τον Ιούλιο του 1944


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.