5ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Άνω Δολιανών (pics,vid)

5ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Άνω Δολιανών (pics,vid)

Ιούνιος 23, 2019 - 14:55
0 σχόλια

Με επιτυχία διοργανώθηκε και εφέτος ο 5ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος στα Άνω Δολιανά  την Κυριακή 23 Ιουνίου.

 Πάνω από 160 αθλητές συμμετείχαν στα τρία αγωνίσματα των 21,100 μέτρων που το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ήταν σε χωμάτινο δρόμο, ενώ περιλαμβάνει και μονοπάτι, στα 5 χλμ αλλά και πολλοί μικροί φίλοι έτρεξαν στο 1 χλμ.

Όλος ο αγώνας ήταν  μέσα σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο, μέσα στο δάσος, και ίσως την «ωραιότερη διαδρομή ορεινού αγώνα», όπως είπαν πολλοί αθλητές που επισκέφθηκαν τα Άνω Δολιανά. Να αναφέρουμε ότι αρκετοί από τους αθλητές, θα λάβουν μέρος και στο «Κρόνιον Πέρασμα» και στα 71χμλ που ακολουθεί το επόμενο διάστημα.  

Στην εκδήλωση οι Σπηλαιολόγοι Ορειβάτες Κυνουρίας - S.O.K. για ακόμα μία χρονιά παρουσίασαν τον εξοπλισμό και τις τεχνικές σχετικά με την αναρρίχηση και την σπηλαιολογία.

Ο «μάχιμος» κ. Ανδρέας γεννηθείς το 1948, αφού έτρεξε τον αγώνα του, σκαρφάλωσε και στον τοίχο των αναρριχητών προτρέποντας τους νέους να δραστηριοποιηθούν και να βγουν από τα σπίτι τους.

Για την διοργάνωση υπήρχαν μόνο τα καλύτερα λόγια,  αποδεικνύοντας ότι οι δολινατίτες αγάπησαν αυτό τον αγώνα και κάνουν το κάτι παραπάνω για την επιτυχία του.

Διοργανωτές ήταν ο ΓΣΜ «Λύκαια», ο Κ.Π.Σ. Δολιανά Κυνουρίας, ο Δήμος βόρειας Κυνουρίας, ο Α.Σ. Δολιανών «Νικηταράς», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δολιανών, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περίφ. Πελοποννήσου.

Ο τερματισμός του Ημιμαραθωνίου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Αθλητικού Συλλόγου «Νικηταράς». Εκεί, οι δρομείς έλαβαν το αναμνηστικό μετάλλιο και τσάντα με δωράκια.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αποσπάσματα από τον αγώνα, καθώς και τι είπαν στην κάμερα του ArcadiaPortal η πρόεδρος του ΚΠΣ Δολιανών κυρία Ιωάννα Σάγγα οι αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα καθώς και ο κ. Γιάννης Μεταξωτός από τους Σπηλαιολόγους Ορειβάτες Κυνουρίας - S.O.K.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο facebook.

Κοινό ρεπορτάζ AstrosΝews – ArcadiaPortal.gr

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr 5ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Άνω Δολιανών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.