5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Μάιος 05, 2017 - 08:31
0 σχόλια

Οι φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνουν το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης», κατά το διάστημα 5-7 Μαΐου 2017, στην ακμάζουσα πόλη της Καλαμάτας. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν συνολικά 80 φοιτητές Αρχαιολογίας. Οι συμμετοχές έχουν τη μορφή προφορικών ανακοινώσεων, αλλά και ανηρτημένων παρουσιάσεων (poster) και προέρχονται από τα περισσότερα Αρχαιολογικά Τμήματα της Χώρας που θεραπεύουν την Επιστήμη της Αρχαιολογίας.

Στο τριήμερο αρχαιολογικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μίαΔιαχρονική, Διαθεματική και Διεπιστημονική περιήγηση σε τόπους και χρόνους Ανθρώπινης Δράσης. Έναυσμα του ταξιδιού θα είναι κάθε φορά και ένα ξεχωριστό σύμβολο είτε υλικό είτε άυλο, που θα απορρέει από τον πλούσιο αρχαιολογικό κύκλο. Απώτερος στόχος του ταξιδιού: πρώτα η κατανόηση και ύστερα η ερμηνεία στο πλαίσιο της Επιστήμης της Αρχαιολογίας!

Πρόκειται για ένα συνέδριο - θεσμό που σαν στόχο έχει να ενώσει τους φοιτητές Αρχαιολογίας, ώστε μέσα από το γόνιμο διάλογο να ανταλλάξουν πολύτιμες ιδέες και απόψεις για την επιστήμη που εντρυφούν! Αξίζει να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, η οποία απαρτίζεται από προπτυχιακούς φοιτητές, μαθήτευσε σε πολλά και ποικίλα πεδία φυσικά με την αμέριστη υποστήριξη των εποπτευόντων καθηγητών!

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Από το 2003 το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (Καλαμάτα) εναρμονίζει τις παραδοσιακές επιστήμες της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας με το σύγχρονο επιστημονικό πεδίο της Πολιτισμικής Διαχείρισης. Προσφέρει στους εκπαιδευόμενους σταθερό θεωρητικό υπόβαθρο και πρακτικές δεξιότητες, ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και προοπτικές των κλάδων που θεραπεύει.

Για το Επίσημο Πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα:

archaeosouluop.weebly.com

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,

Η Πρόεδρος,

Μαλλίρη Αναστασία- Νατάσσα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.