4ος Δρόμος Αθανάτων: Εκκίνηση για τους 80 «αθάνατους» αθλητές στην Τρίπολη (pics,vid)

4ος Δρόμος Αθανάτων: Εκκίνηση για τους 80 «αθάνατους» αθλητές στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 26, 2018 - 21:00
0 σχόλια

Η εκκίνηση του «4ου Δρόμου των Αθανάτων» δόθηκε από το άγαλμα του στρατηγού  και ιθύνοντα νου, αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που βρίσκεται στην Πλατεία Άρεως στην Τρίπολη την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Οι 80 συμμετέχοντες ξεκίνησαν στις 19:00 από την Τρίπολη για να διανύσουν μια απόσταση 142 χιλιομέτρων με τερματισμό την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας το Σάββατο 27 Οκτωβρίου περνώντας παράλληλα από τον Νομό Λακωνίας μέσω Σπάρτης και Μυστρά.

Την διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης « Οι αθάνατοι»  η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τρίπολης, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Καλαμάτας με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και των Σπαρτιατών Δρομέων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ.Αττικής.

 Ο αγώνας συνδυάζει την άθληση με την ιστορικότητα τριών νομών καθώς οι αθλητές ξεκινούν από το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη, περνούν από το άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη, το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά και το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου (Παπαφλέσσα)  και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας όπου θα γίνει και ο τερματισμός του αγώνα στις 19.00 μ.μ.

Εφέτος οι διοργανωτές ήθελαν να τιμήσουν και την Δέσποινα Αχλαδιώτη που την γνωρίζουμε ως την Κυρά της Ρω, η οποία ζούσε σε ένα μικρό ακριτικό νησάκι του Αιγαίου, κοντά στο Καστελόριζο και μια ανάσα από τα τουρκικά παράλια, και επί 40 χρόνια ύψωνε κάθε πρωί την ελληνική σημαία και την κατέβαζε με τη Δύση του ήλιου.

Να τονίσουμε ότι οι αθλητές θα τρέξουν ένα μέρος της διαδρομής την νύχτα, αλλά όπως μας διαβεβαίωσαν οι διοργανωτές δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους αθλητές.

Με την εκκίνηση τους «Οι αθάνατοι»  διέσχισαν  τα πρώτα μέτρα επί της πλατείας, διανύοντας έτσι περίπου 2 χλμ. μέσα στην Τρίπολη , έπειτα κατευθύνθηκαν στην παλιά Εθνική Τριπόλης - Καλαμάτας.

 Αφού διασχίσουν περίπου 18 χλμ επί της Παλιάς Εθνικής Οδού, και φτάσουν στο χωριό Κάτω Ασέα, λίγο μετά από αυτό, θα στρίψουν αριστερά, προς το χωριό Πάπαρη. Έπειτα θα εισέρθουν στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και θα κινούνται παράλληλα με την κορυφογραμμή του.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δηλώσεις αθλητών λίγο πριν την εκκίνηση καθώς και τις συνεντεύξεις του κ. Βρέντα αντιδημάρχου Τρίπολης και του εμπνευστή και διοργανωτή του αγώνα κ. Παύλου Χωρανίτη.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr 4ος Δρόμος Αθανάτων


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.