Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην Τρίπολη

Το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην Τρίπολη

Αύγουστος 23, 2017 - 18:26
3 σχόλια

Το Σάββατο στις 26 Αυγούστου, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία Πετρινού  στην Τρίπολη, θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ για το νομό της Αρκαδίας. Το Φεστιβάλ που ξεκίνησε το ταξίδι του με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, κάνει «στάση» στην πόλη μας, για να συνεχίσει το επόμενο διάστημα με εκδηλώσεις και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου. 

Το φετινό φεστιβάλ έχει σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του...αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς...». Οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών που νιώθουμε αγανάκτηση και δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, έχουμε συμφέρον να σκεφτούμε «έξω από τα όρια του συστήματος», να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας που θα μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται καθημερινά αν μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, αν αλλάζει η κατάσταση που ζούμε και το πώς; Απαντάμε αποφασιστικά : Ναι, ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Αυτό απέδειξε και η εργατική τάξη της Ρωσίας , τον Οκτώβριο του 1917.

Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή για τις μελλοντικές μάχες μέχρι την τελική νίκη!

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από ένα από ένα κοσμοϊστορικό γεγονός που συνέβη τον Οκτώβρη του 1917 στη Ρωσία: Την μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση και την δημιουργία του πρώτου εργατικού κράτους, της ΕΣΣΔ. Ήταν εκείνες οι μέρες όπου οι εργάτες και οι φτωχοί αγρότες οργανωμένοι σε συμβούλια που ονομάζονταν Σοβιέτ, με την καθοδήγηση των κομμουνιστών, βγήκαν από τον πόλεμο ανατρέποντας τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές, πήραν τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια τους. Έκαναν το πρώτο βήμα για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα των εργαζομένων όλου του κόσμου, να φτιαχτεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός.
Η πρώτη εργατική εξουσία έλυσε προβλήματα των εργαζομένων πραγματοποιώντας τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας. παρ' όλες τις αδυναμίες και τα λάθη υπήρξε μια ζωή χωρίς το άγχος της ανεργίας, μια ζωή με εξασφαλισμένη δουλειά, Υγεία, Παιδεία, με στέγη - ρεύμα - νερό με ελάχιστο αντίτιμο, με όλες τις προϋποθέσεις ένας νέος να κάνει οικογένεια όταν το επιλέξει. 

Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά. Ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!

Καλούμε λοιπόν τον λαό και την νεολαία τoυ νομού να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου πολιτικού και πολιτιστικού γεγονότος που εδώ και 43 χρόνια ταξιδεύει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε την νεολαία σε ένα Φεστιβάλ που βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης το πώς μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, που δίνει βήμα στην ερασιτεχνική δημιουργία, που χτίζεται με την εθελοντική προσφορά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, μακριά από σπόνσορες και χορηγούς.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: 
Κεντρική Ομιλία από τον Κουτουμάνο Νίκο, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
Οπτικοακουστικό αφιέρωμα για την Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση βασισμένο στο βιβλίο του Τζον Ριντ «Οι 10 ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».
Γλέντι με λαϊκό μουσικό συγκρότημα από το χωριό Λίμνες Αργολίδας.
Στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής και έκθεση για τις κατακτήσεις του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ καθώς και άλλες δραστηριότητες για μικρούς αλλά και μεγάλους.


3 Σχόλια

Παιδιά ξυπνάτε ο κομμουνισμός έπεσε στην τέως Σοβιετική Ένωση, σήμερα υπάρχει η Ρωσία με αρχηγό τον Πούντιν και με πλήθος επιτευγμάτων όχι όπως ήταν στην Σοβιετική Ένωση η οποία τέλος-τέλος διαλύθηκε , η ελευθερία των λαών πάνω από όλα κυρίες και κύριοι του κόμματος ΞΥΠΝΑΤΕ όσο είναι νωρίς!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, στο χορτάρι ανάμεσα στις δύο μανόλιες τρία σκυλιά ξέσκιζαν ένα πουγκί με ρούβλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.