43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ

43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ

Ιούλιος 18, 2017 - 13:01
34 σχόλια

«Νέα, νέε, σε καλούμε την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στην Καλαμάτα.

Οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών που νιώθουμε αγανάκτηση και δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, έχουμε συμφέρον να σκεφτούμε "έξω από τα όρια του συστήματος", να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας που θα μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή μέχρι την τελική νίκη!

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων, πραγματοποίησε τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας. Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!

Φέτος το Φεστιβάλ βάζει στο επίκεντρό του την Οχτωβριανή Επανάσταση και δανείζεται το σύνθημά του από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

«100 χρόνια απ' τον Οκτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο "το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς".

Σε καλούμε  μαζί μας στον αγώνα για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Ο σοσιαλισμός, η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ είναι ανάγκη της εποχής μας.

Πάρε μέρος στο Φεστιβάλ, στη μεγάλη συνάντηση νεολαίας, των νέων εργαζομένων και ανέργων, σπουδαστών, μαθητών, κάθε νέου που αγωνιά και διεκδικεί». 

43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ


34 Σχόλια

Για 14:22.koyiz; Συριζαίος οπορτουνιστής, ΝΔφιλελές, ΠΑΣΟκος τύπου Καίλή, η Χρυσαυγουλος;

Μεγάλη απώλεια, ο Τρί, 18/07/2017 - 14:22. και ο Πέμ, 31/08/2017 - 20:45. δεν θα έρθουν στο Φεστιβάλ. Έτσι και αλλιώς τέτοιους μ@ δεν τους υπολογίζουμε....

Χάσιμο χρόνου..Το σιδηρούν παραπέτασμα έπεσε και τα συντρόφια του κκε που είναι βολεμένοι και ζουν σε παρελθόντα χρόνο πρέπει να το καταλάβουν. Και ίσως το κκε θα έπρεπε να κηρυχθεί παράνομο όπως και στις χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης, οι οποίες είχαν κομμουνισμό και κατάλαβαν από πρώτο χέρι τι εστί βερίκοκο..

ΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΧΑΙΒΑΝΙΑ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ. ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΕΡΙ ΣΟΒΙΕΤ Κ.Λ.Π. ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΑΜΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ. ΚΟΙΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ.

Παράνομο το ΚΚΕ γιατί συγγενικό με καθεστώτα κατ' όνομα κομμουνιστικά της ανατολικής Ευρώπης, λέει κάποιος. Δεν λέει όμως ότι με αυτή τη συλλογιστική πρέπει να κηρυχθούν παράνομα όλα τα καθεστώτα και τα κόμματα του 20ού αιώνα τουλάχιστον. Παράνομη είναι η εξουσία, κάθε μορφής και είδους, ανώνυμε 22:36. Αναρχία, φιλάρα, αν δεν σ' αρέσει η παρανομία. Μάλλον όμως δεν σ' αρέσει η παρανομία των άλλων, η δικιά σου είναι μια χαρά (του Μεταξά, του γέρου Καραμανλή, του Αντρέα κ.λπ.). Ωραίο το σιδηρούν παραπέτασμα, η μαλακιούλα του Τσώρτσιλ στην περιβόητη ομιλία του στο Φούλτον κυκλοφορεί ακόμα.

Δωστε ψηφους στη χρυσαυγη και στον λεβεντη και αμα δειτε ασπρη μερα να μου γραψετε νουμερα. τα θελει ο κωλος σας και τωρα ψαχνετε πως φτασαμε στην κριση. κρυβετε το κεφαλι σας στην αμμμο σαν τη στρουθοκαμηλο. μου αρεσει που απορειτε κιολας βολεμενοι και διορισμενοι. ΟΥΣΤ ΡΕ, ΝΤΡΟΠΗ.

ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.......ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΛΩΣ ΕΤΣΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΤΟΛΜΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΑΣ. ΘΕΛΕΤΕ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ....ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΛΟ.........

ΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ......ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ. ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.......ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

Μακρυα τα παιδια σας απο το φεστιβαλ της ΚΝΕ. Μπορει να......ξυπνησουν και αυτο τρεμετε ανθρωπακια......

Λίγο καιρό πριν έγραφα για τον Στάλιν ότι έδρασε ως νεκροθάφτης του σοσιαλισμού. Τα παιδάκια του ΚΚΕ συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι. Και αν ο Στάλιν είχε τη δικαιολογία (δικαιολογία χωρίς αντίκρυσμα) ότι έπρεπε να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει ζωντανή την επανάσταση, οι κληρονόμοι του δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό. Εμπόροι ιδεολογιών, όπως τα χρυσαύγουλα. Μάς καλούν να ξυπνήσουμε, όποιοι όμως ξυπνάνε, αποκαλούνται αριστεριστές, τρώνε διαγραφή και λάσπη. Ξυπνήστε, τώρα πια τα κόμματα δεν είναι ούτε το όπιο των λαών.

ωστε δεν προσφερουν τιποτα τα κομματα ρε παληκαρι. και πως παλευει τωρα ο λαος;;; ντου απο παντου;;;; αυτο θελει το συστημα φιλαρακο, καθενας για παρτη του και να τα αποτελεσματα....οσο για την ταυτηση με τα χρυσαυγουλα.......λιγη ντροπη δεν βλαπτει. και βεβαια αν πιστευεις οτι εχεις ξυπνησει.......καλο ξημερωμα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1. Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα της πόλης 2. «Θεριεύει ο γίγαντας λαός και σπάει δεσμά και αλυσίδες» Αφιέρωμα στα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμάτας 3. Συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα 4. Λαϊκό γλέντι ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1. Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα 2. Κεντρική Πολιτική Ομιλία Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ 3. Μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου 4. Λαϊκό γλέντι

Και τις δύο ημέρες στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδότοπος με πλούσιο πρόγραμμα ενάντια στον πόλεμο «Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη» (Γ. Ρίτσος). Επίσης Μαθητικό Στέκι με δραστηριότητες αφιερωμένες στον αγώνα ενάντια στο φασισμό «Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!» (προβολές video, μαθήματα graffiti, παιχνίδι χαμένου θησαυρού κ.α.) και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Ακόμη, στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας για την απελευθέρωση της Καλαμάτας με αδημοσίευτες φωτογραφίες από το αρχείο του Χρήστου Αλιφέρη - ΓΑΚ Ν. Μεσσηνίας.

Για πες μου, Θωμά, τι προσφέρουν στο λαό τα κόμματα εξουσίας, τι προσφέρει το ΚΚΕ στο λαό, τι προσφέρουν τα χρυσαύγουλα. Μιλάμε για την Ελλάδα. Στην Πορτογαλία το εκεί ΚΚ μπήκε σε κυβέρνηση συνεργασίας. Είναι καλύτεροι οι πορτογάλοι σοσιαλθολούρες από τους δικούς μας ή το ΚΚΠ συνθηκολόγησε με τον εχθρό; Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

ιστορικα το ΚΚΕ δεν εχει προσφερει και πολλα πραγματα....κατι χιλιαδες παληκαρια στα εκτελεστικα αποσπασματα στα βουνα στα κελια και στα ξερονησια.......τονους αιμα δηλαδη......ψιλοπραγματα. σημερα αν θελεις να μαθεις καμμια αληθεια ακου τι λενε οι βουλευτες του και διαβασε και καμμια φορα την εφημεριδα του. φιλε αναρχια, εκει που κρεμαγανε οι καπεταναιοι τα αρματα, κρεμανε οι γυφτοι τα νταουλια......ξημερωσε, τι θα κανεις;;;;;

Θωμά, δεν μιλάς με κανα παιδάκι, ξέρουμε όλοι ιστορία, ακόμα και αυτοί που την αρνούνται (και τη χούντα έζησα). Σέβομαι αυτόν που λέει ότι ψηφίζει ΚΚΕ στη μνήμη των γονιών του και όσων πέρασαν στα ξερονήσια, αλλά είναι βρώμικη εκμετάλλευση της ιστορίας να ζητάς ΣΗΜΕΡΑ ψήφο στο όνομα των εκτελεσμένων των περασμένων δεκαετιών. Όσο για τις αλήθειες, δεν τα πάω τα φίλτρα.

Δεν εχει αλλαξει τιποτα φιλε. Εμας μας αλλαξαν με το ζορι [oσους μπορεσαν βεβαια]. Δεν ζηταμε σεβασμο, ζηταμε αφυπνιση και εγρηγορση, αυτο ειναι το χρεος, αλλα που;;;;; Δεν κλαιμε, αγωνιζομαστε αλλα αν οτι δεν σε βολευει το ονομαζεις φιλτρο, δεν εισαι για αγωνα. Δικαιολογιες, δικαιολογιες και φυγομαχια. Θαρρος θελει και καθημερινη παλη. Βγες απο το σκοταδι του αποπροσανατολισμου και της καθημερινοτητας. Και αυριο μερα ειναι.......

Ονομάζω φίλτρο ό,τι δεν με βολεύει; Η αλήθεια του Ριζοσπάστη δεν είναι ό,τι βολεύει το κόμμα; Τι διανοητική ακροβασίας είναι αυτή; Σε ρώτησα αν πρέπει να ψηφίσω ένα κόμμα για την ιστορία του ή για το τι προτείνει για το σήμερα. Τι προτείνει το ΚΚΕ; Διάβασε το άρθρο του Νέγκρι στην Εποχή ("Λαϊκισμοί του χτες και του σήμερα") και κράτα τη σφραγίδα σας για ενθύμιο ένδοξων εποχών.

Ενταξει φιλαρακο, δεν εχεις καταλαβει. Σου μιλαει ενα κομμα με αγωνες και ιστορια κοντα 100 χρονων και εσυ μας λες να παρακολουθησουμε διαφορους παπαρες οψιμους θεωρητικους, αμφιβολου προελευσεως και υπηρετες σκοπιμοτητων, που το παιζουν φιλοσοφοι για να πηδηξουν γκομενακια και εξαφανιζονται σαν διαττοντες αστερες. Ας ειναι, συνεχισε να εισαι......πελατης. Μεσανυχτα και......κατι.

06/09/2017 - 08:50. μεγαλε καλα τα λες ενα κομμα με 100 χρονια ιστορια ...και τι ιστορια ρουφιανες και ολα αυτα τα καλα αλλα μαλλον εισαι μικρος το μονο κομμα με 100 χρονια ιστορια που ποτε δεν εχει βγει ουτε καν δευτερο σε εκλογες ειστε μονο να κρατατε σημαιες να κανετε βολτες ολοι μαζι να φωναζετε να διαμαρτυρεστε και καλα για τα καλα του τοπου αλλα ουσια υπαρχει ?? ΚΑΜΙΑ εισαι μονο να μπαινουν οι δικοι σας τα αφεντικα σας στη βουλη και να τρωνε ψωμακι εκει μεσα και εσας σαν στελνουν να κανετε βολτες σε πλατειες τι χρυση αυγη τι κκε τα ιδια μπαζοφωνα εισαστε του συστηματος

Καλά, Θωμά, ξεφτιλίζεσαι. Ξεφτιλίζεσαι. Συνήθως οι δεξιοί, οι φασίστες, λένε ότι η φιλοσοφία χρησιμεύει για να ρίξουμε κανα γκομενάκι. Και δεν μου μιλάει ένα κόμμα με την οποιαδήποτε ιστορία, μου μιλάει ο Θωμάς. Το αφιέρωμα ήταν μελοποίηση ποιημάτων του Ναζίμ Χικμέτ, αλλά εσύ ούτε καν το κοίταξες.

Τώρα κατάλαβα, στον Νέγκρι αναφέρεσαι όταν μιλάς για "παπαρες οψιμους θεωρητικους, αμφιβολου προελευσεως και υπηρετες σκοπιμοτητων, που το παιζουν φιλοσοφοι για να πηδηξουν γκομενακια και εξαφανιζονται σαν διαττοντες αστερες". Ψάξτο λίγο, μπορεί να τον βρεις και πράκτορα της CIA. Αυτός όμως έβριζε το ΚΚΙ που ως γνωστό ήταν αναθεωρητές. Οπότε, ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Έτσι δεν πάει; Γύρνα λοιπόν στους θεωρητικούς του 19ου αιώνα, στους Πατέρες. Ορθοδοξία!

Μιλανε αυτοι που δεν εχουν καν κρατησει σημαιες για ρουφιανιες και αφεντικα. Μιλανε οτι ΚΚΚΕ και χρυσαυγη περιπου παιζουν τον ιδιο ρολο. Αλλοι επικαλουνται τον Χικμετ, ποιητη που στην πατριδα του, οπως αποδεικνυεται τον εχουν ξεχασει ολοι και προσκυνανε τον Ερτογαν. ''Δειλοι, μοιραιοι κι αβουλοι ανταμα, προσμενετε ισως καποιο θαμα''. Αδικα μπηκα σε διαλογο μαζι σας. ΑΔΙΚΑ......δεν υπαρχει θεραπεια.

''Παιδια'', μηπως θα ηταν καλυτερο για σας να ασχοληθειτε με τον κωνσταντινοπουλο και την τατουλιτσα;;; Μην μπαινετε σε δυσκολα και δυσβατα μονοπατια, δεδομενου οτι ''ενα το χελιδονι κι η ανοιξη ακριβη'';;;; Φιλικα και πατριωτικα σας το λεω ρε......ακαπνοι λουφαδοροι !!!!!!!

Δεστε τη συμμετοχη των αγροτων στην ομιλια του Γοντικα στο Αστρος για την δακοκτονια. Ουτε ενας ακροατης δεν υπαρχει. Τι ψαχνουμε ρε παιδια, ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Για κλαματα, αν μιλουσε καποιος πολιτικαντης και ελεγε φουμαρα και υποσχεσεις, θα ειχε ακροατηριο. Απελπισια, αλλα ο αγωνας συνεχιζεται μεχρι να ξυπνησουν οι νεοελληνες.......θελει δουλεια πολλη.

Θα έπρεπε να πάνε για ποιο λόγο; Για να μάθουν τι θα γίνει με το δάκο ή για να στηρίξουν το κόμμα; Και ο ομιλητής μίλησε γιατί τον πόνεσε το πρόβλημα του δάκου ή για να δηλώσει παρών σαν στρατευμένος στο κόμμα; Υπάρχει περίπτωση να διαλέξει κανείς κόμμα παρακολουθώντας μια ομιλία για το δάκο; Παράσταση έδινε ο ομιλητής, πολύ εξειδικευμένη για συγκεκριμένο κοινό. Στο Άστρος φαίνεται ότι αυτό το κοινό λείπει.

Φιλε ΑΝΩΝΥΜΕ, τι φανατισμος ειναι αυτος;;; Χαλαρωσε και δες τα πραγματα ψυχραιμα. Διαβασε καλα τι ειπε ο ομιλητης, ποσα και ποσο συγκεκριμενα μετρα ζητησε να παρθουν για να βοηθηθουν οι αγροτες μιας σχετικα φτωχης γωνιας της χωρας μας. Ασε τα περι κομματος κ.λ.π. Φυσικα και αυτα που ειπε ειναι προγραμμα του κομματος. Εσυ τι περιμενεις να ακουσεις απο το ΚΚΕ ;;; Υποσχεσεις για ρουσφετια και παρανομους διορισμους;;; ΕΛΕΟΣ.

Φανατισμός; Φανατικός Θωμά είναι αυτός που περιμένει την ανακοίνωση του κόμματός. Πριν μιλήσει το κόμμα (ή αν δεν μιλήσει το κόμμα) δεν υπάρχει δάκος. Τις ελιές τις μαζεύετε όταν σας πει ο Γόντικας;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.