3η Γιορτή Κρασιού στα Πελετά (pics, vid)

3η Γιορτή Κρασιού στα Πελετά (pics, vid)

Αύγουστος 29, 2015 - 13:53
0 σχόλια

O Σύλλογος Απανταχού Πελετιωτών «Οι Άγιοι Απόστολοι» και το Δημοτικό Διαμέρισμα Πελετών πραγματοποίησαν την "3η Γιορτή Κρασιού" την Κυριακή 9 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Η παραδοσιακή ορχήστρα του Βαγγέλη Κονιτόπουλου, συνόδευσε μουσικά τη βραδιά, φέρνοντας στους δρόμους του χωριού τις νότες των κυκλαδίτικων νησιών και όχι μόνο.

Στο ξεκίνημα της γιορτής οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα θεατρικό δρώμενο από μαθητές του χωριού και στη συνέχεια το χορευτικό συγκρότημα Λεωνιδίου χόρεψε παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς και φυσικά τον τοπικό Τσακώνικο.

Ο Σύλλογος Απανταχού Πελετιωτών «Οι Άγιοι Απόστολοι», σε χτεσινή ευχαριστήρια επιστολή του αναφέρει τα εξής:
"Ο Σύλλογος Απανταχού Πελετιωτών «Οι Άγιοι Απόστολοι» νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι βοήθησαν και συνέδραμαν στη διεξαγωγή της 3ης Γιορτής Κρασιού στα Πελετά. 
Η πραγματοποίηση της 3ης Γιορτής Κρασιού είχε ως στόχο την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος του κρασιού στην καρδιά της θερινής περιόδου και των διακοπών κατά το μήνα Αύγουστο. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τους επισκέπτες του χωριού αλλά και για τους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών να έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε μία μουσικοχορευτική βραδιά που χαρακτηριζόταν από κέφι, αγάπη και μεράκι.
Στην προσπάθειά μας αυτή βρήκαμε πρόθυμους υποστηρικτές, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά ο καθένας από τη δική του πλευρά διευκολύνοντας το έργο μας. Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος θέλει να ευχαριστήσει τους κάτωθι:
1) Το Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Λυσίκατο Χαράλαμπο καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας για την παροχή της εξέδρας.
2) Τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Διαμερίσματος Πελετών κ. Βρεττάκη Χαράλαμπο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καρδάση Δημήτρη για την ηθική και υλική υποστήριξή τους.
3) Την κα Χριστίνα Μάνου και το Χορευτικό Συγκρότημα του Δημοτικού Διαμερίσματος Λεωνιδίου για την παρουσίαση των παραδοσιακών χορών του τόπου μας.
4) Τον ιερέα του Δημοτικού Διαμερίσματος Πελετών πατέρα Σταύρο Μπότσιο, τους Επιτρόπους του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων και τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου της εκκλησίας.
5) Τους εργαζόμενους του Δήμου Νότιας Κυνουρίας που έστησαν την εξέδρα της Γιορτής.
6) Την ηλεκτρονική διαδικτυακή πύλη της Νότιας Κυνουρίας www.Leonidion.gr και τον κο Κωνσταντίνο Τρανά, για την κοινοποίηση των εκδηλώσεων του Συλλόγου. 
7) Τους χορηγούς που προσέφεραν τα δώρα του Συλλόγου: 
Αργυράκη Μαρία, Βλάμη Ηλία του Φιλίππου, Γεωργαντώνη, Γραμματικάκη Μιχάλη, Δολιανίτη Μανώλη, Αφούς Ευσταθίου, Κόκκορη Σταματίνα, Αφούς Κοντοδήμου, Κορμπάκη Πέτρο, Κυρίο Ηλία – Κάβα, Μάγγα Παναγιώτη του Τριαντάφυλλου, Μωριάτη Γιώργο, Πουλέτσο Ηλία – Ζάβαλη, Ψαρολόγου Ειρήνη.
8) Τους παραγωγούς του χωριού μας, οι οποίοι παρείχαν δωρεάν και αφιλοκερδώς το κρασί τους για τη Γιορτή: 
Αναργύρου Δημήτριο, Βρεττάκη Πέτρο, Ζουμπούκο Νέαρχο, Καρδάση Δημήτριο, Κατσουράνη Εμμανουήλ, Κόϊκο Μιχάλη, Μάγγα Νικόλαο του Τριαντάφυλλου, Μωριάτη Κυριάκο, Παναρίτη Μπάμπη, Παπα – Σταύρο, Πουλέτσο Χρήστο, Σπανό Δημήτριο, Σπανό Θεόδωρο του Γεωργίου, Σπανό Θεόδωρο του Πέτρου, Χρόνη Δημήτριο.
9) Τα καταστήματα του χωριού που συνεργάστηκαν με το Σύλλογο και ανέλαβαν να καλύψουν το φαγητό.
10) Όλες τις Πελετιώτισες που βοήθησαν στην παραγωγή των σπιτικών κουραμπιέδων για το καλωσόρισμα.
11) Τους μικρούς φίλους του Συλλόγου που πρωταγωνίστησαν στο μικρό θεατρικό στο ξεκίνημα της βραδιάς: 
Βρεττάκη Γεώργιο, Κουμακάκη Ιάκωβο, Κωνσταντόπουλο Αναστάση – Χρήστο, Μάγγα Γεώργιο, Πουλέτσου Αικατερίνη, Προβατάρη Γιώργο, Χρόνη Μαρία, Ψυχογιό Σωτήρη.
12) Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που μόχθησαν και κόπιασαν με το χαμόγελο στο στόμα για να ικανοποιήσουν όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην 3η Γιορτή Κρασιού στα Πελετά. 
Με αυτές τις σκέψεις, δεχθείτε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας, για τη στήριξη και τη συμπαράστασή σας προς το Σύλλογο Απανταχού Πελετιωτών «Οι Άγιοι Απόστολοι». Καλό Φθινόπωρο σε όλους!!!"
Σύλλογος Απανταχού Πελετιωτών 
«Οι Άγιοι Απόστολοι» 

Περισσότερες φωτογραφίες στο leonidion.gr
 

Video: 

3η Γιορτή Κρασιού στα Πελετά (2015)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.