2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 (photos+video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 (photos+video)

Μάρτιος 19, 2015 - 16:18
2 σχόλια

Τερματισμός στην Τρίπολη

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διοργάνωσε και εφέτος την επετειακή πορεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο τους εορτασμού της εθνικής επετείου. Η εκδήλωση με τον τίτλο 2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 είχε στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του αγώνα για την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εφετινό 2ο Τρόπαιο, το οποίο είχε σημείο εκκίνησης την πλατεία Αρεόπολης στη Λακωνία στις 17 Μαρτίου, για να καταλήξει στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Η τελετή έναρξης έγινε την Τρίτη 17 Μαρτίου στην Αρεόπολη, την Τετάρτη 18 Μαρτίου από το Γύθειο. Την τελευταία ημέρα Πέμπτη 19 Μαρτίου ξεκίνησαν από τα Άνω Δολιανά (Αγ. Ιωάννης) με κίνηση στο δρομολόγιο Άνω Δολιανά – Ρίζες – Λιθοβούνια – Στενό – Νεοχώρι – Αγ. Βασίλειος –     Πέλαγος – Α/Δ Τρίπολης –  Τρίπολη (Πλατεία Άρεως).

Όσοι κατέφθαναν στην πλατεία Άρεως ήταν φανερά κουρασμένοι αλλά κανένας δεν ήταν μετανιωμένος, το αντίθετο ήταν υπερήφανοι που έτρεξαν για την πατρίδα και τους ήρωές της.

Η πορεία ήταν περίπου 80 χιλιόμετρα στην οποία συμμετείχαν  46 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr 2ο τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.