2ο Θερινό Σχολείο για τον Αγροτικό Χώρο ως Πολιτιστική Κληρονομιά στη Δημητσάνα

2ο Θερινό Σχολείο για τον Αγροτικό Χώρο ως Πολιτιστική Κληρονομιά στη Δημητσάνα

Ιούνιος 10, 2019 - 17:49
0 σχόλια

Η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΔΙΝΕΠΟΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά την επιτυχή πραγματοποίηση του 1ου Θερινού Σχολείου διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες της Δημητσάνας το 2ο Θερινό Σχολείο για τον Αγροτικό Χώρο ως Πολιτιστική Κληρονομιά (Δημητσάνα, 21-28 Ιουλίου 2019).

Την ίδια περίοδο στα γειτονικά Λαγκάδια θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ το 3ο Εργαστήρι Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας, που διοργανώνεται από την Κίνηση Πολιτών «Άνθη της Πέτρας».

Φιλοδοξούμε το Θερινό Σχολείο να καθιερωθεί, με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας που με τόση θέρμη το έχει αγκαλιάσει, ως ετήσιος θεσμός διαλόγου για τη μελέτη και διαχείριση του αγροτικού χώρου ως πολιτιστικής κληρονομιάς, ως ένας θεσμός ανταλλαγής απόψεων για θέματα που βρίσκονται στην αιχμή του διεθνούς προβληματισμού: τοπικότητα και παγκοσμιοποίηση, πολιτιστικές ταυτότητες, βιωσιμότητα, άυλη πολιτιστική κληρονομιά, πολιτισμικό τοπίο, αγροδιατροφικός πολιτισμός, κ.ά. Στο πλαίσιο του 2ου Θερινού Σχολείου αλλά και του 3ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας περιλαμβάνονται ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις που απευθύνονται όχι μόνο στους συμμετέχοντες/-ουσες αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και το Πρόγραμμα του 2ου Θερινού Σχολείου.

Κάντε αίτηση τώρα! Η Δημητσάνα μάς περιμένει!

Σημαντικές Ημερομηνίες

10 Ιουνίου: Έναρξη περιόδου υποβολής αιτήσεων
23 Ιουνίου: Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
1 Ιουλίου: Ανακοίνωση στον ιστότοπο http://ayla.culture.gr των σπουδαστών του 2ου Θερινού Σχολείου και των επιλαχόντων/-ουσών, σε περίπτωση που υπάρξουν
1 Ιουλίου – 7 Ιουλίου: Καταβολή του προβλεπόμενου χρηματικού ποσού εκ μέρους των σπουδαστών/-τριών και αποστολή της απόδειξης καταβολής στη ΔΙΝΕΠΟΚ
21 Ιουλίου: Έναρξη του 2ου Θερινού Σχολείου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.