2ο Λύκειο Τρίπολης: Σχολείο ανοιχτό στην όσμωση και ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων

2ο Λύκειο Τρίπολης: Σχολείο ανοιχτό στην όσμωση και ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων

Σεπτέμβριος 18, 2019 - 19:56
9 σχόλια

Για τη διετία 2019-21 εγκρίθηκε από το ΙΚΥ το Σχέδιο Ευρωπαϊκού Επιμορφωτικού Προγράμματος ERASMUS+, που είχε καταθέσει το σχολείο μας το 2° Γενικά Λύκειο Τρίπολης για τη Βασική Δράση 1 «Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης».

Το σχέδιό μας με τίτλο "Το σχολείο μας ανοιχτό στην όσμωση και ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων" προβλέπει τρεις κινητικότητες, οκτώ συνολικά εκπαιδευτικών στην Ιταλία, Πορτογαλία και Φινλανδία.

Οι εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν σε θέματα:

• διαπολιτισμικής διαχείρισης της τάξης

• βελτίωσης δεξιοτήτων δημιουργικότητας των μαθητών

• προώθησης της επικοινωνίας σε μια πολυπολιτισμική τάξη

• έγκαιρης υποστήριξης για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν αποτελεσματικά εκπαιδευτικά εργαλεία και θα γίνουν γνώστες καινοτόμων μεθόδων ώστε να γίνουν ικανοί να μετατρέπουν την διαφορετικδτητα από βάρος σε ευκαιρία.
Μετά την πραγματοποίηση των παραπάνω δράσεων κάθε κινητικότητας θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες όπου θα γίνει διάχυση των αποτελεσμάτων και παρουσίαση καλών πρακτικών στην εκπαίδευση.

Η Διευθύντρια
Κουλούρη Χαρίκλεια
 

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Το πείραμα της πολυπολιτισμικότητας στας Ευρώπας έδειξε ότι μέχρι και 3ης γενεάς δεν ενσωματώνονται ου λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα ως συνήθως είναι πίσω από τις εξελίξεις και σε αυτό τον τομέα καθώς η ΝΔουλοπρεπής στην Μέρκελ κυβέρνηση προσπαθεί ως άλλος μπλε $ΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει αποτυχημένες πολιτικές των '90 γαιτί πολύ απλά η κοσμοθεωρία του Ισλάμ δεν είναι συμβατή με το ευρωπαικό κεκτημένο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΤΕΤΟΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΩΣ ''ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ'' https://www.novinite.com/media/images/2015-12/photo_verybig_172100.jpg

Ποια 3ή γενιά ;Στην Γαλλία στην Μασσαλια οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί 150 χρόνια και δεν πρόκειται να ενσωματωθούν ,στην Αγγλία οι Πακιστανοί κάνουν κουμάντο μέσα στα πανεπιστήμια αυτοί βάλε 500 χρόνια που δεν πρόκειται να ενσωματωθούν !

ΝΟ WAY ΟΠΩΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΗΠΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΔΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ

Εθελοτυφλούμε κυρία Κουλούρη μου. Δεν υπάρχει όσμωση. Δεν αλλάζει ο ισλαμιστής ΠΟΤΕ. Άρα; Θα πρέπει να αλλάξουμε εμείς; Γιατί; Εμείς είμαστε οι ιθαγενείς κάτοικοι αυτής της χώρας. Όταν θα ακουστεί το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ θα είναι αργά για δάκρυα, γιατί ο πόνος θα είναι αβάσταχτος.

Δεν υπάρχει κάποιος παλιός φιλόλογος να διορθώνει τα κείμενα των ανακοινώσεων; Ας λειτουργήσει πρώτα η Ωσμωση μεταξύ των επαρκών και ημιμαθών καθηγητών και για τους μαθητές βλέπουμε.

Κοιτάξτε εδώ παραπάνω για παρηγοριά οι ΠΕ 70. Διάχυση στα πόστα να κάνουμε κομπόστα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.