2η Γιορτή Κρασιού στα Πελετά

2η Γιορτή Κρασιού στα Πελετά

Ιούλιος 29, 2014 - 15:31
0 σχόλια

 O Σύλλογος Απανταχού Πελετιωτών «Οι Άγιοι Απόστολοι», σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης διοργάνωσης της 1ης Γιορτής Κρασιού, έχει την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσει στη 2η Γιορτή Κρασιού που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Αυγούστου και ώρα 09:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του χωριού.

 Η περσινή ανταπόκριση των κατοίκων του χωριού αλλά και των παρακείμενων περιοχών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στα Πελετά για να γευτεί το πιο γνωστό προϊόν του χωριού μας, το κρασί, και να παρακολουθήσει από κοντά την παραδοσιακή ορχήστρα ενός εκ των κορυφαίων τραγουδιστών της δημοτικής μας παράδοσης, του Παναγιώτη Λάλεζα.

 Τοπικοί φορείς και παραγωγοί συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση της 2ης Γιορτής Κρασιού, σε μια προσπάθεια να τιμηθεί και να αναδειχθεί το πελετιώτικο κρασί. Το πελετιώτικο κρασί απετέλεσε και αποτελεί κύρια πηγή εσόδων για τους μόνιμους κατοίκους του χωριού για περισσότερο από έναν αιώνα. Το ιδιαίτερο κλίμα του χωριού μας (βρίσκεται σε υψόμετρο 661 μέτρων) και η ξεχωριστή ποικιλία σταφυλιών προσδίδουν στο κρασί μία ιδιαίτερη γεύση, η οποία κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς οινογνώστες.

Τη μουσικοχορευτική βραδιά θα συνοδέψει η παραδοσιακή ορχήστρα του Παναγιώτη Λάλεζα και της Σταυρούλας Δαλιάνη, σε μια Γιορτή όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν μέσα από τις παραδοσιακές μελωδίες και τραγούδια στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Κέφι και καλή διάθεση είναι τα απαραίτητα εφόδια για να περάσουμε όλοι μια ευχάριστη βραδιά με πολύ κρασί, χορό και τραγούδι.

 Η είσοδος για την εκδήλωση έχει οριστεί στα 5€ το άτομο, ενώ ταυτόχρονα άφθονο πελετιώτικο κρασί θα διατίθεται δωρεάν καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Σύλλογος Απανταχού Πελετιωτών «Οι Άγιοι Απόστολοι»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.