23 γιατροί κατηγορούμενοι για θάνατο 38χρονης

23 γιατροί κατηγορούμενοι για θάνατο 38χρονης

Μάρτιος 05, 2015 - 12:00
0 σχόλια

Με τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη 23 γιατρών από Καλαμάτα και Αθήνα, οι οποίοι κατηγορούνται για το θάνατο από αμέλεια, λόγω ιατρικών παραλείψεων, μιας 38χρονης μητέρας στην Καλαμάτα, το Δεκέμβριο του 2008. Κατηγορούμενοι είναι ένας ιδιώτης και 22 νοσοκομειακοί γιατροί, που τότε εργάζονταν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας, Σισμανόγλειο, Ιπποκράτειο και Σωτηρία Αθηνών.

Πρόκειται για έναν ιδιώτη γιατρό, 6 γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας, 2 του Νοσοκομείου «Σωτηρία», 11 της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Σισμανόγλειου και 3 του Ιπποκράτειου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι γιατροί κατηγορούνται ότι από έλλειψη της προσοχής τους και παραλείψεις προκάλεσαν το θάνατο της νεαρής μητέρας.

Συγκεκριμένα, το Μάιο του 2008, ιδιώτης γιατρός από την Αθήνα, ο οποίος διατηρούσε ιατρείο μερικές ημέρες την εβδομάδα στην Καλαμάτα, προχώρησε σε επέμβαση γαστρεκτομής στην 38χρονη και συγκεκριμένα αφαίρεσης δακτυλίου και διενέργεια sleeve γαστρεκτομής (γαστρικό μανίκι: τεχνική χειρουργικής παχυσαρκίας, κατά την οποία αφαιρείται λαπαροσκοπικά το μεγαλύτερο μέρος του στομάχου), αν και γνώριζε ότι η γυναίκα έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό (μυοσίτιδα, θρομβοφιλία, λεύκη). Αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά μπαινοβγαίνοντας σε διάφορα νοσοκομεία, η άτυχη γυναίκα κατέληξε στις 16 Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει γίνει γαστροσκόπηση, που θα καταδείκνυε την ύπαρξη του προβλήματος που αντιμετώπιζε.

Πηγή: tharrosnews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.