«Το 2019 χρονιά αποκατάστασης των αδικιών και των εκλογικών μαχών»

«Το 2019 χρονιά αποκατάστασης των αδικιών και των εκλογικών μαχών»

Ιανουάριος 03, 2019 - 13:41
0 σχόλια

Και να που φτάσαμε στο 2019! Και δεν έχει «πέσει» ακόμη η Κυβέρνηση.

Μετά τα μνημόνια πατάμε πιο γερά στα πόδια μας και μπορούμε και πρέπει να ελπίζουμε – με επίκεντρο τον άνθρωπο – σεμεγαλύτερη κοινωνική στήριξη και σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών.

Αξίζει να αναφέρουμε κάποιες επίκαιρες δράσεις και στόχους που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές και ιδεολογικές μάχες στη χώρα μας:

-Η επίτευξη της σταθερότητας στην περιοχή μας και στα πλαίσια αυτά η ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με ειρηνικό τρόπο, που θα συμβάλει στη συναδέλφωση των λαών και την αναβάθμιση της χώρας μας.

- Η συνταγματική αναθεώρηση που θα φέρει την απλή αναλογική, το «Νόμο περί ευθύνης υπουργών» και, μετά από συνεννόηση, τους διακριτούς ρόλους Κράτους και Εκκλησίας.

-Στον αγώνα για την ευημερία των πολλών:

*τη μείωση της ανεργίας

*την αύξηση του κατώτατου μισθού καιτηνεφαρμογή συλλογικών συμβάσεων εργασίας

*τη διευκόλυνση στα χρέη

*τη συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

*τις φορολογικές ελαφρύνσεις κυρίως για τους ιδιώτες και τοναγροτικό κόσμο

Όμως το 2019 περιλαμβάνει άλλες δύο μάχες μέσα στην κοινωνία:

-Στις Ευρωεκλογές του 2019 θα συγκρουστούν η πρόοδος, η συνοχή, η αλληλεγγύη και η συναδέλφωση των λαών στην Ευρώπη μετην οπισθοδρόμηση, τη λιτότητα και τον εθνικισμό, με τα τείχη και τους φράχτες.

-Οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με τα εξής χαρακτηριστικά: Ενός πιο δίκαιου και δημοκρατικού εκλογικού συστήματος, με πιο δίκαιες και αντικειμενικές κατανομές και με την προσπάθεια να είναι πιο ενισχυμένες και συμπαγείς οι μικρές τοπικές κοινωνίες-κοινότητες. Θα περάσουμε από τις αυταρχικές, αλαζονικές και επικοινωνιακές λογικές σε πιο ουσιαστικές, δημοκρατικές, συμμετοχικές και συλλογικές αποφάσεις.

Εμείς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να ταυτίσουμε το νόμιμο με το ηθικό και να ανοίξουμε νέους δρόμους επικοινωνίας και συνεννόησηςμετην πονεμένη κοινωνία.

Απαιτείται συνεχής αγώνας για βασικά έργα που λείπουν από την Περιφέρεια και από κάθε Περιφερειακή Ενότητα - Νομό.

Σε ατομικό επίπεδο, ο καθένας από εμάς οφείλει να γίνει πιο σεμνός και πιο ταπεινός, να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε με το «εμείς» και όχι με το «εγώ».

Για να ξεφύγουμε από τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να κοιταχτούμε στον «καθρέφτη» των πολιτών.

Ευχόμαστε στους κατοίκους της Πελοποννήσου Καλή δύναμη, Υγεία σε όλους, με Ελπίδα και Αισιοδοξία!

Τρίπολη 3/1/2019
Η παράταξη
«Πελοπόννησος Πρώτα»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.