200.000 ευρώ τα μισθώματα που δίνει ο Δήμος Τρίπολης ετησίως (video)

200.000 ευρώ τα μισθώματα που δίνει ο Δήμος Τρίπολης ετησίως (video)

Ιούνιος 25, 2011 - 13:25
1 σχόλια

- Εξωφρενικές τιμές τετραγωνικού , φτάνουν τα 12 ευρώ!
Της Χριστίνας Τσιορωτά
 Ο συγκεντρωτικός πίνακας με τα μισθώματα που καταβάλει ο Δήμος Τρίπολης ετησίως για να στεγάσει τις υπηρεσίες του , τρομάζει! Αγγίζει, περιλαμβάνοντας και τις υπηρεσίες που ήρθαν στο Δήμο μετά τη Διοικητική μεταρρύθμιση , τις 200.000 ευρώ, ένα πόσο το οποίο αποδίδεται , οι υπηρεσίες ωστόσο δεν έχουν τους χώρους που χρειάζονται, είναι διασκορπισμένες στην πόλη, με αποτέλεσμα; κ η απόδοση να μην είναι η αναμενόμενη αλλά και ο ένας εργαζόμενος, όπως χαρακτηριστικά ελέχθη, να είναι επάνω στον άλλον!
  Το συγκλονιστικό στοιχείο του πίνακα αυτού είναι η τιμή

για το τετραγωνικό μέτρο. Σε κανένα κτίριο ο Δήμος δεν πληρώνει σήμερα κάτω από 10 ευρώ!!!!!! Χαρακτηριστική η αναφορά του Γιάννη Σμυρνιώτη στα 12 ευρώ το τετραγωνικό που πληρώνει σήμερα ο Δήμος για να στεγάσει το Αρχείο της Πολεοδομίας και τα 11,5 για κτίριο το οποίο φέρει ύψος 2.40! Σε απόγνωση δε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Σαββάκης ο οποίος στεγάζεται στο κτίριο Μανιάτη , οι υπηρεσίες του όμως είναι διασκορπισμένες. «Και 20 χιλιάδες να δώσουμε παραπάνω για το νέο κτίριο αξίζει τον κόπο .Εγώ είμαι στου Μανιάτη ,το τμήμα εσόδων εδώ και ο άλλος εκεί! Δεν μπορώ να ελέγξω, δεν μπορώ να κάνω τίποτα έτσι!» ο Δήμαρχος ανέφερε ποσά στο σώμα για να γίνουν κατανοητά τα μεγέθη τόσο σε ετήσια βάση όσο και σε μηνιαία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις 45,5 χιλιάδες της  δαπάνης  σε ετήσια βάση για την πολεοδομία, τις 7,5χιλιάδες για την ΔΕΠΕ , τις 8.000 για την ΚΕΔΥΚ. Μηνιαίως  τώρα για το κτίριο της Δημητρακοπούλου δίνονται συνολικά 4.459 ευρώ, 1374 για το ΚΕΠ Νομαρχίας , 3.817 για την πολεοδομία… Σε αυτά πρέπει να υπολογιστούν ως συν και 10 καινούργια τμήματα που πρέπει να γίνουν.

 

Αναζήτηση κτιρίου 2.000-2.500 τ.μ
Ο στόχος της Δημοτικής αρχής είναι να συγκεντρώσει τις υπηρεσίες (σήμερα βρίσκονται σε 10 διαφορετικά κτίρια), να δώσει τέλος στην πολυδιάσπαση επιτυγχάνοντας να τις κάνει περισσότερο αποδοτικές , παράλληλα όμως να εξασφαλίσει και σωστές συνθήκες εργασίας αφού η σημερινή κατάσταση δεν αποτελεί πρότυπο. «Έχω στα χέρια μου την καταγραφή των μισθωμάτων που πληρώνει ο Δήμος για τη στέγαση των υπηρεσιών του. Φτάνουμε τις 200.000 ευρώ! Πρέπει να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ανεύρεσης κτιρίου 2-2,5χιλιάδων τετραγωνικών. Έτσι θα έχουμε σοβαρότατη οικονομία αλλά και σωστή διαχείριση και διοίκηση. Σήμερα πληρώνουμε 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο! Πληρώνουμε παράλληλα και τα κτίρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες που από 1ης του χρόνου περιήλθαν στο Δήμο» ανέφερε ο Γιάννης Σμυρνιώτης στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Πέμπτης.
  Οι πρώτες κινήσεις για την εύρεση κτιρίου έχουν γίνει. Υπάρχουν σήμερα 2 αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής εκ των οποίων η 1η , ομόφωνη, επικυρώνει την ανάγκη συγκέντρωσης των υπηρεσιών και η 2η καθορίζει τους όρους δημοπρασίας του ακινήτου το οποίο έχει ορίζοντα μίσθωσης τα 6 χρόνια. Η απόφαση δεν πάρθηκε ομόφωνα αφού κατέθεσε ένσταση ο Σύμβουλος Ν. Τσιαμούλος υποστηρίζοντας πως τα χρόνια της μίσθωσης θα πρέπει να είναι 3. Και οι 2 αποφάσεις έχουν λάβει έλεγχο νομιμότητας, γι αυτό και το θέμα ήρθε στο Δ.Σ ως είχε δεσμευτεί άλλωστε ο Δήμαρχος στο Ν. Δελφάκη. Η συζήτηση ωστόσο αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη όταν και εκ νέου θα συνεδριάσει το σώμα.

Οι ενστάσεις και οι προβληματισμοί
Πριν ληφθεί η απόφαση για την αναβολή του ζητήματος υπήρξαν αναφορές, προβληματισμοί και ενστάσεις από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης κυρίως αναφορικά με τα τετραγωνικά του νέου κτιρίου αλλά και το ύψος του μισθώματος , αφού ως υποστήριξαν, δεν θα πρέπει να ξεπερνά την σημερινή δαπάνη, φόβος ο οποίος ελλοχεύει. Την μη ορθότητα της κίνησης αν η δαπάνη είναι ίδια ή και μεγαλύτερη εξέφρασαν  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης   Δημήτρης Παυλής και εντονότερα ο σύμβουλος Ν. Τζούμης, προσπερνώντας βέβαια το γεγονός πως ακόμα κι αν τα χρήματα είναι ίδια , οι υπηρεσίες θα είναι συγκεντρωμένες και σωστά κατανεμημένες στο χώρο ώστε να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά. Την επισήμανση αυτή έκανε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Σαββάκης «το θέμα είναι να είμαστε διάσπαρτοι ή να είμαστε σ ένα ενιαίο διοικητήριο με αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα;» ενώ ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ταλούμης σημείωσε πως στο νέο αυτό κτίριο θα υπάρχει και γραφείο για τις παρατάξεις του Δ.Σ , πράγμα που προβλέπεται από το νόμο αλλά σήμερα δεν υπάρχει αφού δεν υπάρχουν χώροι! Στόχος της δημοτικής αρχής είναι στο νέο μίσθωμα να μην ξεπερνάμε τα 8-8,5 ευρώ το τετραγωνικό.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/DN5IPsTufe0


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ !!!!!!!!! ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΑΠΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΟΥ ΩΣ ΔΗΜΟΤΗΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ α)ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ β)ΝΑ ΠΑΣ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΛΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ γ) ΜΕΤΑ ΝΑ ΘΕΣ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ δ) ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ε)ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ στ) ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ ODEON. ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ (ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ) ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ !!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ...