1ος Ορεινός ημι-μαραθώνιος Δολιανών (photos+video)

1ος Ορεινός ημι-μαραθώνιος Δολιανών (photos+video)

Μάιος 24, 2015 - 15:13
0 σχόλια

Την Κυριακή 24 Μαΐου στα Άνω Δολιανά εορτάστηκε με κάθε επισημότητα η 194η επέτειος της ιστορικής μάχης των Δολιανών. Οι εκδηλώσεις μεταξύ άλλων περιελάμβαναν τη διοργάνωση ημι-μαραθωνίου, για να τιμηθεί η μνήμη της μάχης των Δολιανών της 18ης Μαΐου 1821, όπου ο Νικήτας Σταματελλόπουλος (Νικηταράς) πήρε το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ορεινός ημι-μαραθώνιος Δολιανών σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Τμήμα της διαδρομής -μέτριας δυσκολίας- που έτρεξαν οι δρομείς καλύφθηκε από το ευρωπαϊκό μονοπάτι μεγάλων διαδρομών Ε4, ενώ στην περιοχή του Ζυγού, στο 16ο χιλιόμετρο της διαδρομής, η θέα του Αργολικού Κόλπου στα Ανατολικά, τα Γεράνεια Όρη στο βάθος του ορίζοντα βορειοανατολικά, το Αρτεμίσιο στα βόρεια, τα Ζήρια βορειοδυτικά, το Μαίναλο δυτικά και ο Ταΰγετος στα νότια πρόσφεραν μια πανοραμική θέα στους συμμετέχοντες. Σημειωτέον ότι πρόκειται, μάλιστα, για τμήμα ενός από τους δρόμους που ακολουθούσαν οι αγγελιαφόροι προς την Σπάρτη κατά την αρχαιότητα.

Τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, το μονοπάτι το οποίο περνά μέσα από ανθισμένες καστανιές και από το εκκλησάκι του Αγιάννη, όπου είχε διανυκτερεύσει μαζί με τα παλικάρια του ο Νικηταράς τη νύχτα πριν από την ιστορική μάχη.

Ο τερματισμός του ημι-μαραθωνίου πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Αθλητικού Συλλόγου «Νικηταράς». Εκεί, οι δρομείς έλαβαν τεχνική μπλούζα, αναμνηστικό μετάλλιο και τσάντα με τοπικά προϊόντα. Στους πρώτους δρομείς –τρεις άνδρες, τρεις γυναίκες– απονεμήθηκαν τιμητικά κύπελλα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την Σάγκα Ιωάννα, πρόεδρο του Κεντρικού Πατριωτικού Συλλόγου Δολιανών Κυνουρίας, να μιλά για τον αγώνα και να υπόσχεται την συνέχιση του.

Δείτε ΕΔΩ τον εορτασμό της 194ης επετείου της Μάχης των Δολιανών

Video: 

ArcadiaPortal.gr 1ος Ορεινός ημι-μαραθώνιος Δολιανών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.