1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου

1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ιούλιος 22, 2019 - 15:35
1 σχόλια

«Έγκριση 1ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου– σχ. έτος 2019-2020».

Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 106764/Δ2/2-7-2019 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Απαντώντας στη με ημερομηνία 1-7-2019 αίτηση της κ. Σταθοπούλου Ελισάβετ, Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, και στα συνημμένα σε αυτή, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνεται η διεξαγωγή μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο «1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου», που διοργανώνει το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου και τους Συνδέσμους Φιλολόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου για τους/τις μαθητές/τριες των Γυμνασίων της εν λόγω Περιφέρειας.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και η ορθή χρήση της και γι’ αυτό οι μαθητές καλούνται να δώσουν προφορικά τη σωστή ορθογραφία λέξεων καθώς και τον ορθό συλλαβισμό τους. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό, που προβλέπεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2020, είναι προαιρετική και θα γίνει εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην κυρία Σταθοπούλου Ελισάβετ, Δ/ντρια στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, στο τηλέφωνο: 2721086360 και στο e-mail:
lisastathopulou@gmail.com .

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΑΛΑΣ

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δεδομένης της ποιότητας που διακρίνει τους νεώτερους των 55 φιλολόγους, απαραίτητη η γνωστοποίηση διαδικασίας αξιολόγησης πιστοποίησης των κριτών του διαγωνισμού.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.