1η Χορωδιακή Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών στον Τυρό (photos+video)

1η Χορωδιακή Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών στον Τυρό (photos+video)

Απρίλιος 08, 2015 - 08:50
0 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε η Χορωδία Τυρού, το βράδυ του Σαββάτου 4 Απριλίου,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Τυρού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Στέφανου Καρδιόλακα.

Οι φωνές  150 παιδιών από όλα τα χορωδιακά σύνολα που συμμετείχαν,  πλημμύρισαν το χώρο της εκδήλωσης με μελωδίες  δημιουργώντας  μαγευτικές μουσικές στιγμές.
Την εκδήλωση άνοιξε το προ-παιδικό τμήμα της Χορωδίας Τυρού, το οποίο δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2014 και αποτελείται από παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως επτά ετών.  Ακολούθησε η πολυφωνική  παιδική Χορωδία του Οργανισμού Νεολαίας  Άθλησης και Πολιτισμού «Ο ΘΕΣΠΙΣ» του Δήμου Διονύσου, που δημιουργήθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια και αποτελείται από παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Συνέχισε η παιδική Χορωδία Τρίπολης «τα σπουργίτια». Η παιδική Χορωδία Τρίπολης ιδρύθηκε αρχικά το 1991 και επανεμφανίστηκε το 2012 με την ονομασία «Σπουργίτια». Οι εμφανίσεις  ολοκληρώθηκαν  με την παιδική Χορωδία Τυρού η οποία αποτελείται από 40 παιδιά  ηλικίας οκτώ έως δεκαέξι ετών.  Η εκδήλωση έκλεισε με την ένωση των φωνών όλων παιδικών χορωδιακών συνόλων,  τα οποία μαζί με τους μαέστρους και τους μουσικούς τους ερμήνευσαν το «Γέλα πουλί μου» σε στίχους του Πάνου και Χάρη Κατσιμίχα.

Τις χορωδίες διηύθυναν  ο κ. Διονύσης Καραφωτιάς  (χορωδία Τρίπολης)  και ο κ. Στέφανος Καρδιόλακας (κοινός μαέστρος χορωδίας Δήμου Διονύσου και χορωδίας Τυρού) και συνόδευαν οι μουσικοί κ. Λίλα Καρπαθάκη (χορωδία Δήμου Διονύσου), κ. Ελένη Κόντου (χορωδία Τρίπολης) και κ. Νίκη Βασιλειάδη (χορωδία Τυρού).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, η κ. Εύη Τατούλη, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο Αντιδήμαρχος Τυρού κ. Ιωάννης Τριανταφύλλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Κολινιώτης και η κ. Αγγελική Τράκα, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της  ΔΕ Τυρού, η κ. Μηλιώ Κουνιά ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «Κυνουρία», εκπρόσωποι του Κλήρου, των σχολείων της περιοχής και του Συλλόγου «Λεωνίδιο», καθώς και εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων του Τυρού.

Την εκδήλωση κάλυψε το leonidion.gr

Video: 

1η Χορωδιακή Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών στον Τυρό


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.