18 ημέρες έως τις εκλογές

18 ημέρες έως τις εκλογές

Σεπτέμβριος 02, 2015 - 13:40
4 σχόλια

Ας ρίξουμε μια ματιά στην προεκλογική μάχη, η οποία έχει ξεκινήσει για τα καλά, εν μέσω αντεγκλήσεων. Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου οι συζητήσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα επικεντρώθηκε στον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο οποίος κρίθηκε ιδαιτέρως επαχθής και άδικος από όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον εισηγήθηκε. Κατά γενική απαίτηση των κομμάτων, η ισχύς του μέτρου μεταφέρθηκε στις πλάτες της επόμενης κυβέρνησης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αντιπολίτευση... στον εαυτό του.

Τσίπρας και Μεϊμαράκης: Ο ένας φεύγει, ο άλλος έρχεται

Κατ' αρχάς, συνάντηση... κορυφής είχαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο κ. Τσίπρας ήταν στην αίθουσα αναχωρήσεων, αφού είχε ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Δυτική Κρήτη, και ο κ. Μεϊμαράκης μόλις έφτανε στο νησί, ώστε να ξεκινήσει τη δική του περιοδεία.

Οι δύο άνδρες είχαν μια σύντομη συνομιλία, όπως φαίνεται και τη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Facebook.

Φώφη Γεννηματά: Αυταπάτη η αυτοδυναμία

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε αυταπάτη την αυτοδυναμία που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τον ελληνικό λαό, προβάλλοντας ως μόνη λύση τη συνεννόηση πολλών πολιτικών δυνάμεων. Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη ΝΕΤ η Φ. Γεννηματά τόνισε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται μαγκιά, αυτό που χρειάζεται είναι σχέδιο, συνεννόηση, δουλειά και φροντίδα», προσθέτοντας ότι δεν την ικανοποιεί η ποιότητα του πολιτικού λόγου που αναπτύσσεται προεκλογικά.

Σημειωτέον ότι απόψε η Τρίπολη θα υποδεχθεί την κυρία Φώφη Γεννηματά στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στις 20:00, απ' όπου θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ στην Αρκαδία.

Θεοδωράκης: «Ποιος θα σώσει την Ελλάδα;»

Με αυτό το ερώτημα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του στη Θεσσαλονίκη, απαντώντας ότι «η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω». Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να μπει και άλλος παίκτης στο τραπέζι, και επέμεινε ότι το Ποτάμι «μπορεί καλύτερα από τη συμφωνία Τσίπρα», ενώ ήθελε να αποτρέψει του ελέγχους κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών και υποστήριξε ότι το μνημόνιο 3 πρέπει να εφαρμοστεί, αλλιώς θα υπάρξει ανάγκη και για μνημόνιο 4...

 

Λαφαζάνης: «Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα την «καταστροφολογία γύρω από την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, όπως είπε, ο οποίος την χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει την υπογραφή του μνημονίου.

Και εκτίμησε ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την εφαρμογή του μνημονίου: «Θα πάνε σε κυβέρνηση μνημονιακής ενότητας» τόνισε.

Μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε εκτός τόπου και χρόνου τις δημοσκοπήσεις, λέγοντας: «Δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφονται. Τις φτύνει και δικαίως ο κόσμος και κυρίως ο πληβειακός κόσμος. Εμείς κάνουμε τη δημοσκόπηση του δρόμου. Είμαστε ψηλά. Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών. Ο κόσμος μου λέει: "Μην κάνεις πίσω, προχώρα μπροστά"».

Και εξακολούθησε, λέγοντας: «Είναι σκλάβοι οι Έλληνες πολίτες. Αυτή είναι κατάσταση με τα μνημόνια. Μας ληστεύουν, μας οδηγούν στον πάτο. Ο μισθός θα πάει στα 220 ευρώ και η σύνταξη στα 150 ευρώ. Είναι ένας σκληρός οικονομικός πόλεμος που γίνεται».

Κουτσούμπας: «Να πνεύσει άνεμος αισιοδοξίας»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, τόνισε ότι είναι ανάγκη οι Έλληνες πολίτες να βρουν την αισιοδοξία τους και να παλέψουν στον τόπο δουλειάς, στις γειτονιές και στους δρόμους για την απαλλαγή από το μνημόνιο και τις υφεσιακές πολιτικές.


4 Σχόλια

To νου σας μη θιγούν οι αγρότες, οι δικαστές και οι αυτοκινητιστές

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.