16 ημέρες έως τις εκλογές

16 ημέρες έως τις εκλογές

Σεπτέμβριος 04, 2015 - 12:12
0 σχόλια

Αντιμνημονιακή πολιτική θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - Πρώτη φορά στα σοβαρά λέει ο Θεοδωράκης

Δύο εβδομάδες απέμειναν έως τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και το κλίμα είναι θερμό στο πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο. 

Στο επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη βρήκαν το (λεκτικό) αντίπαλον δέος του συνθήματος «πρώτη φορά Αριστερά» και τώρα, το Ποτάμι απαντά «πρώτη φορά στα σοβαρά» στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίιπρα. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαία του το σύνθημα "πρώτη φορά αριστερά" και το Ποτάμι σήμερα τους λέει "πρώτη φορά στα σοβαρά". Πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα σοβαρά. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε περιθώρια για άλλα λάθη» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Start Channel» της Κέρκυρας.

«Το Ποτάμι δεν είναι απαραίτητο να συγκυβερνήσει. Αυτό μπορεί να το κάνει η ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ. Μοιάζουν σε πολλά. Μην τους βλέπεις που αντιδρούν και που λένε τώρα ότι δεν θα συγκυβερνήσουν. Το παλιό συνήθως όταν ψάχνει "συνέταιρο" επιλέγει το παλιό, το γνώριμο». Και εξακολούθησε: «Όταν είσαι αποκομμένος από την κοινωνία και αφοσιωμένος στην κομματική ζωή, δεν αποκτάς τα εφόδια ώστε να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις προς όφελος των πολλών. Όταν δεν έχεις δουλέψει ποτέ, όταν ήσουν πάντα παιδί του κομματικού σωλήνα, όταν ο μισθός έμπαινε και έβγαινε την 1η του μήνα χωρίς να ιδρώνεις, δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει διαλυμένη αγορά ή κλειστές τράπεζες».

Και, τέλος, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει καταλάβει τα λάθη του, διότι δήλωσε ότι θα συνεργαστεί ξανά με τον Πάνο Καμμένο.

Ο Γ. Βαρουφάκης «χτύπησε» ξανά με μια δήλωση στο CNBC το πρωί της Παρασκευής 4 Σεπτέμβρη που αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης:

«Ένα 10χρονο με κάποιες βασικές δεξιότητες μαθηματικών γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να τελειώσει καλά», δήλωσε από το Λονδίνο, προσθέτοντας πως το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης είναι ασύμφορο σε μια οικονομία που βρίσκεται σε αυτή τη μεγάλη ύφεση και σε σπιράλ χρέους.

Όσο για τον κ. Τσίπρα και το αν πιστεύει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι ο κ. Τσίπρας «θεωρεί ότι είναι αναξιόπιστο (το πρόγραμμα), το ίδιο θεωρεί και το ΔΝΤ».

Και, δικαιολογώντας την απόφασή του να μην κατεβεί στις εκλογές, σημείωσε: «Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να τους πω ότι το κόμμα μας είναι σε θέση πλέον να σταθεροποιήσει την οικονομία».

Και στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να... χτυπήσουν το μνημόνιο που οι ίδιοι έφεραν. Η εκπρόσωπος του κόμματος κυρία Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι το κόμμα της θα συνεργαστεί με όσες δυνάμεις θεωρούν το μνημόνιο καταστροφικό.

«Εμείς θα συνεργαστούμε με όποιον έχει την άποψη ότι τα μνημόνια είναι καταστροφικά. Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη η οποία επιβάλλεται μέσω όλων αυτών, η λαθεμένη συνταγή που δόθηκε στη χώρα ήταν καταστροφική όχι μόνο εκ του αποτελέσματος αλλά από την ώρα που επιβλήθηκε σαν πολιτική» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στα Παραπολιτικά FM.

Ως προς το πλαίσιο των μελλοντικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Γεροβασίλη είπε: «Θα πρέπει να έχουμε κοινή αντίληψη απέναντι στην σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική η οποία επιβλήθηκε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα με το σκληρότερο δυνατό τρόπο  ως πείραμα. Δεύτερον θα πρέπει με αυτούς τους οποίους θα συγκυβερνήσουμε αν χρειαστεί να έχουν κοινή άποψη για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Θα πρέπει να έχουν κοινή άποψη για τα θέματα των μισθών, συντάξεων, των οριζοντίων απολύσεων, των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Θα πρέπει να έχουν την ίδια στρατηγική απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα, την ίδια στρατηγική απέναντι στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα πρέπει  έχουν διατυπώσει ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο».

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «μεγάλη απάτη» την πρόταση κυρίως της ΝΔ αλλά και του ΠαΣοΚ και του Ποταμιού περί «εθνικής συνεννόησης και εθνικής Ελλάδας», υποστηρίζοντας ότι θα οδηγούσε σε εθνική καταστροφή.

Ο υπηρεσιακός επικεφαλής της ΝΔ κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης επεκτείνει την επιχειρηματολογία του στο ψυχολογικό κομμάτι των ψηφοφόρων: «Στις 20 Σεπτεμβρίου λέμε όχι στην εθνική μελαγχολία που μας έριξε ο Τσίπρας, κατηγορώντας τον τέως πρωθυπουργό ότι «δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει και ποια προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και αντί να πει πως θα αγωνιστεί για το καλύτερο, περιόδευε και έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια κάνοντας τους εταίρους να χορεύουν».

«Εγώ δεν πιστεύω ότι διαπραγματεύτηκε. Ροκάνισε το χρόνο με παλινωδίες. Μας πήγε πίσω», επεσήμανε από την Κρήτη, ζητώντας ισχυρή εντολή για τετραετία. Και, αναφερόμενος στη στάση του κόμματος του στην ψηφοφορία για την συμφωνία με τους εταίρους είπε: «Ψηφίσαμε τη συμφωνία γιατί μας κρατά στην Ευρώπη».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.