15 ημέρες έως τις εκλογές

15 ημέρες έως τις εκλογές

Σεπτέμβριος 05, 2015 - 13:41
0 σχόλια

Με τρεις δημοσκοπήσεις να φέρνουν... τσίμα-τσίμα τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων, και τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, και το ποσοστό των αναποφάσιστων να κυμαίνεται μεταξύ του 10% και 15%, ο προεκλογικός αγώνας συνεχίζεται, ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι προσπάθειες της υπηρεσιακής κυβέρνησης να κλείσουν εκκρεμότητες και να αντιμετωπισθεί το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού.

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΝΕΛ

Σε αυτό το πλαίσιο,τη βεβαιότητά του ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα αυξηθούν τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές και πως θα είναι πρώτο κόμμα,, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σε δηλώσεις του στο Mega το πρωί του Σαββάτου o κ. Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι οι ΑΝΕΛ θα μπουν ξανά στη Βουλή και ότι θα σχηματιστεί πάλι κυβέρνηση συνασπισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ακόμα και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας θα υπάρξει συνεργασία. Ωστόσο, οι έως τώρα δημοσκοπήσεις δίνουν ελάχιστες πιθανότητες στο κόμμα του Πάνου Καμμένου να μπει στη Βουλή.

«Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς τα αποτελέσματα. Αυτό που εμείς εκτιμάμε είναι ότι στις 15 ημέρες που απομένουν θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη συσπείρωση από το 49% που έχουμε μέχρι τώρα. Θα ανέβουμε γύρω στο 70% άρα θα ανατραπούν τα γκάλοπ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαστεί με ΝΔ και ΠαΣοΚ, μιλώντας για κόμματα «τα οποία στο μεδούλι της πολιτικής του έχουν τις νεοφιλελεύθερες επιλογές».

Για το κόμμα του Π. Λαφαζάνη ανέφερε πως ήταν λάθος η στιγμή που επέλεξαν οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ να ιδρύσουν το κόμμα και τους κατηγόρησε ότι με τις κινήσεις τους έριξαν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση.

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

«Όπως βλέπετε, είμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά εγώ δεν μοιράζω υποσχέσεις. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές, Αυτό που προέχει είναι η  η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει όλοι να συνεννοηθούμε. Και αυτό γιατί η κοινωνία η ίδια μας στέλνει σαφές μήνυμα συνεννόησης.» Αυτά δήλωσε ο Β. Μεϊμαράκης στον σταθμό Action24, και έριξε βαριά ευθύνη στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, ενώ υπογράμμισε ότι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα ήταν η προσφυγή στις πρόωρες κάλπες.
 
«Η ίδια η κοινωνία μάς στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης», υπογράμμισε. «Αυτές οι εκλογές έχουν ένα μεγάλο θετικό, ότι τα ψέμματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές», είπε.

Ως προς τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση, ανέφερε:

«Σας θυμίζω ότι όταν το εθνικό συμφέρον καλούσε, ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου και Φλωράκης κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και σας θυμίζω ότι τον είχαν παραπέμψει λίγες μέρες πριν. Είναι δυνατόν να λέμε δε συνεργαζόμαστε και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών; Ο κύριος Τσίπρας κάνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι καθεστωτικές αντιλήψεις. Αυτονόητο είναι ότι αυτός που διαπραγματεύτηκε, υπέγραψε, συμφώνησε, εισηγήθηκε, ψήφισε το Μνημόνιο, πρέπει να έρθει να συμμετέχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε. Πως να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε ούτε τα πρακτικά, τι λέγανε...».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.