120 δόσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

120 δόσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Μάιος 19, 2019 - 12:03
0 σχόλια

Ανοίγει η πλατφόρμα την Τετάρτη 22 Μαΐου για την υποβολή αιτήσεων για την ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία με 120 δόσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν στο efka.gov.gr και θα υποβάλλουν την αίτηση στο ειδικό banner που θα υπάρχει για την ρύθμιση των 120 δόσεων. Στην συνέχεια θα βάζει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ του και θα μπορεί να δει την οφειλή του.

Στην συνέχεια θα ενημερώνεται ότι θα υπάρξει διπλό κούρεμα. Δηλαδή της βασικής οφειλής κατά 55% και των προσαυξήσεων κατά 85%. Στην συνέχεια θα βλέπει το τελικό ποσό και τον αριθμό των δόσεων και θα πρέπει να επιλέξει αν συμφωνεί και αποδέχεται την ρύθμιση.

Όπου υπάρχει αδυναµία πιστοποίησης στην ηλεκτρονική πλατφόρµα, η αίτηση υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΑΟ. Για τους οφειλέτες του πρώην ΟΓΑ δεν γίνεται επανυπολογισμός πάρα μόνο κούρεμα των προσαυξήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σταδίου γίνεται διαβίβαση της προσδιοριζόμενης οφειλής στο ΚΕΑΟ, υποβάλλεται αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση µέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ.

 Για τους οφειλέτες εργοδότες και οφειλές από αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές υποβάλλεται απευθείας αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση µέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑΟ. Αρµόδια όργανα για την έκδοση της απόφασης υπαγωγής στη ρύθμιση είναι οι προϊστάμενοι των περιφερειακών υπηρεσιών του ΚΕΑΟ.

Η πρώτη δόση της ρύθµιση καταβάλλεται µέχρι την τελευταία εργάσιµη ημέρα του µήνα υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιµη ημέρα κάθε επόµενου μήνα από το µήνα υπαγωγής στη ρύθμιση.

Με την απόφαση υπαγωγής στη ρύθµιση καθορίζεται το ποσό κάθε δόσης, ο αριθµός των δόσεων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους ενώ αν χάσουν πάνω από δύο δόσεις χάνουν και την ρύθμιση.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.