Το 11ο Σύνταγμα, η έδρα της Περιφέρειας και... οι προθέσεις του Υπουργείου!

Το 11ο Σύνταγμα, η έδρα της Περιφέρειας και... οι προθέσεις του Υπουργείου!

Φεβρουάριος 22, 2011 - 22:54

Της Χριστίνας Τσιορωτά 
Η παραμονή του 11ου Συντάγματος στην Τρίπολη είναι ένα μείζον θέμα όχι όμως μονάχα για το Δήμο. Ως αποδεικνύεται είναι και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου , αφού πιθανότατα θ αποτελέσει αιτία παραμονής ή απώλειας της έδρας απο την Τρίπολη!
Η έντονη φημολογία η οποία θέλει να μπαίνει λουκέτο σε πολλά στατόπεδα της χώρας, ανάμεσα σε αυτά και το 11ο της Τρίπολης, κινητοποιεί την πρωτεύουσα και το Δήμο Τρίπολης ο οποίος αποφάσισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας αντιπροσωπεία του Δήμου να έχει συνάντηση με τον ΑΝΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη ουτως ώστε να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό του Υπουργείου.

Ο Δήμος θα πάει στο Υπουργείο με την ομόφωνη απόφαση του το στρατόπεδο να παραμείνει στην πόλη ως κέντρο εκπαίδευης ώς είναι και σήμερα και να μην υποβαθμιστεί. "θεωρούμε οτι μπορούν να γίνουν και τα 2. και το στρατόπεδο να παραμείνει και μια έκταση να αποδοθεί στο Δήμο της Τρίπολης αφού τα στρέμματα είναι πολλά" θα δηλώσει ο κ. Νίκος Δελφάκης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Μάλιστα ο κ. Δελφάκης εξήγησε και τους λόγους που ο Δήμος θα πρέπει να επιμείνει στην παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο. "Επιμενουμε σε αυτό γιατί ο το ΓΠΣ προβλέπει στην περιοχη εκείνη το διοικητήριο των υπηρεσιώνκαι της περιφέρειας διοτι αν δεν υπαρξει τετοιο ενδεχομένως να χαθει και η εδρα απο την Τρίπολη!" ο πρόεδρος του σώματος Γ.Μπόζος ρητά και κατηγορηματικά διεμήνυσε πως η πόλη δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω απο αυτή του τη διεκδίκηση. "Ομοφωνα αποφασισαμε να παμε στον μπεγλιτη με αιτημα την παραμονη του 11ου συνταγματος ως κέντρο εκπαίδευση σνεοσυλέκτων , ως εχει σήμερα δηλαδή. Δεν θα κάνουμε βημα πίσω σε αυτην την διεκδίκηση".