11η Γιορτή του Δάσους στην Καστάνιτσα (pics)

11η Γιορτή του Δάσους στην Καστάνιτσα (pics)

Αύγουστος 21, 2019 - 12:00
0 σχόλια

Με εκδηλώσεις και περιβαλλοντικάδρώμενα για τα παιδιά, με αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, πεζοπορίες στο δάσος, μουσικές βραδιές,ξεναγήσεις, κ.α., ολοκληρώθηκαν και φέτος οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργάνωσεγια 11η συνεχόμενη φοράο Μορφωτικός& Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτώνστην Καστάνιτσα Αρκαδίας, στο πλαίσιο της Γιορτής του Δάσους 2019.

Στο πλαίσιο της Γιορτής που διήρκεσε από τις 05 έως τις 14 Αυγούστου, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης:

Υποδέχθηκε και ξενάγησε πολλούς επισκέπτες στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας που διαθέτει.Ενημερώθηκαν για τη σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, τα ιστορικά και φυσικά μνημεία του Πάρνωνα, τα γραφικά μοναστήρια, τη διατήρηση της τσακώνικης διαλέκτου, την αρχιτεκτονική του χωριού που είναι χαρακτηρισμένος Παραδοσιακός Οικισμός, ενώ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων στο ισόγειο του Κέντρου.
Συνέδραμε στις εκδηλώσεις της Γιορτής του Δάσους με την υλοποίηση δραστηριοτήτωνγια τα παιδιά, όπως χάρτινες κατασκευές και ζωγραφική, και με κληρώσεις αναμνηστικών εκδόσεων του Φορέα στην πλατείαΣ. Κουρούνη την Τετάρτη 07 Αυγούστου,αλλά και με ομαδικά παιχνίδια στην πλατεία του Αγιάννη την Παρασκευή 09 Αυγούστου.
Διοργάνωσε εκδήλωση απελευθέρωσης πέντε αποθεραπευμένων Κιρκινεζιών (Falconaumanni) τα οποία είχε περιθάλψεικαι αποστείλει ο  Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ». Το κιρκινέζι είναι το πιο γνωστό γεράκι στην Ελλάδα και Ευρώπη και συμπεριλαμβάνεται στα παγκόσμια απειλούμενα είδη. Είναι μεταναστευτικό είδος που έρχεται στην χώρα μας για αναπαραγωγή την άνοιξη από την Αφρική, όπου ξεχειμωνιάζει. Απειλείται από την άγνοια των ανθρώπων και την μείωση των ασφαλών θέσεων αναπαραγωγής τους.Περισσότερες πληροφορίες για το κιρκινέζι μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Ορνιθολογικής Εταιρείας https://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?tID=2368&aID=32.

 

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας

Πληροφορίες: Αναστασιάδη Αγνή

Άστρος Αρκαδίας, 22001

Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806

Email: info@fdparnonas.grWeb:www.fdparnonas.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.