106 φοιτητές στην Πάτρα αγόρασαν και παρέδωσαν την ίδια εργασία!

106 φοιτητές στην Πάτρα αγόρασαν και παρέδωσαν την ίδια εργασία!

Σεπτέμβριος 12, 2017 - 16:02
0 σχόλια

Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζητεί η ΝΔ επειδή ζήτησε την άρση της ποινής

Είναι κοινό μυστικό εδώ και χρόνια: Οι φοιτητές οι οποίοι περνούν στις Πανελλαδικές με βαθμούς οι οποίοι κανονικά δεν θα έπρεπε καν να τους δίνουν ούτε απολυτήριο Λυκείου, αλλά και εκεινοι οι οποίοι αναγκάζονται να εργαστούν και δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν σωστά, ή ακόμα και εκείνοι που βολεύονται επειδή απλώς βαριούνται να σπουδάσουν, αγοράζουν εργασίες είτε από «πανεπιστημιακά φροντιστήρια» που δρουν... «υποστηρικτικά» στους ουσιαστικά αγράμματους φοιτητές αλλά στην πράξη έναντι αμοιβής τούς γράφουν τις εργασίες είτε από άλλους συμφοιτητές τους ή φοιτητές προηγούμενων ετών.

Η μάστιγα αυτή έχει ως συνέπεια ακόμα και μεταπτυχιακοί φοιτητές να μην καταθέτουν εργασία πρωτότυπη δική τους, αλλά να αγοράζουν μία...

Αυτό που έγινε, πάντως, στην Πάτρα είναι πρωτοφανές, καθώς, όπως γράφει η gazzeta.gr, 106 φερέλπιδες κατά τα άλλα νέοι συνελήφθησαν να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να βρουν... άλλη από τις τόσες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Η εργασία κατατέθηκε στο μάθημα «Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα» στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, «η αντιγραφή έγινε αντιληπτή και η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Στη συνέλευση που έγινε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τάχθηκε κατά της απόφασς, όπως το ίδιο έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, με την ΠΑΣΠ. Ωστόσο, η ΔΑΠ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Ζήτησε με ανακοίνωση την άρση της ποινής, διότι, όπως έγραψε στην ανακοίνωσή της, "σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών". Σύμφωνα με πηγές από τη γαλάζια παράταξη, η ΔΑΠ ζήτησε οι 106 να αποκλειστούν μόνο από το συγκεκριμένο μάθημα κι όχι από όλα».

Αυτά δεν φαίνεται να απασχολούν το υπουργείο Παιδείας αλλά ούτε και τις πρυτανικές αρχές συστηματικά. Κάτω από τη μύτη των καθηγητών, φοιτητές κλέβουν εργασίες, βαθμούς και πτυχία αδικώντας εκείνους που κερδίζουν με το σπαθί τους το πτυχίο τους...

Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ζητεί η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της. «Από την πρώτη στιγμή τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος όσο και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής για το περιστατικό αντιγραφής εργασιών από φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.