10+1 λόγοι για να βρεθείτε στην Γορτυνία το καλοκαίρι (vid)

10+1 λόγοι για να βρεθείτε στην Γορτυνία το καλοκαίρι (vid)

Ιούλιος 27, 2016 - 09:36
0 σχόλια

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Γορτυνίας μίλησε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κυρία Μαρίνα Διαναντοπούλου οι οποίες αναδεικνύουν τον τόπο αλλά και την κουλτούρα των κατοίκων της.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις  οι οποίεςέχουν να κάνουν με τη διασκέδαση, με την παράδοση , τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και με την εξωστρέφεια των προϊόντων της Γορτυνίας όπως το μέλι.

Η κυρία Διαμαντοπούλου μίλησε για τα χωριά της Γορτυνίας τα οποία ξαναζωντανεύουν το καλοκαίρι, καθώς πλήθος επισκεπτών οι οποίοι κατάγονται από την Γορτυνία ή άλλων που απλώς αγαπούν τα μέρη αυτά βρίσκονται στην περιοχή και την τονώνουν. Μεταξύ άλλων μίλησε και για τα Λουτρά Ηραίας και για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), σύμφωνα με ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν οι εξής μεγάλες εκδηλώσεις από τέλος Ιουλίου και μετά:

Γιορτές Πέτρας στα Λαγκάδια, 30-31 Ιουλίου 2016 από τον Σύλλογο Άνθη της Πέτρας με ημερίδες και μουσικά-θεατρικά δρώμενα.

Φεστιβάλ μελιού στην Βυτίνα  5-7 Αυγούστου 2016 με έκθεση μελιού και παραγώγων του, πολιτιστικά δρώμενα και γαστρονομικές επιδείξεις, μουσικές εκδηλώσεις.

Χορευτική παράσταση στην Βυτίνα, 6 Αυγούστου 2016, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βυτίνας «Κων/νοςΠαπαρρηγόπουλος».

Φεστιβάλ  «ΜΑΝΑ ΓΗ»  12 Αυγούστου 2016 στο ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα του χωριού Παλούμπα Γορτυνίας με το συγκρότημα του Γιώργου Δαλιάνη.

Γιορτή σαρδέλας και διαγωνισμός μουστακιού στο Βελημάχι, 13 Αυγούστου 2016.

Αναπαράσταση παραδοσιακού αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο, 16/8/2016-11.00 μ.μ. με δρώμενα, ήθη και έθιμα, τραγούδια και παραδοσιακό φαγητό.

Πρωτάθλημα μπάσκετ Δ.Ε. Κοντοβάζαινας 14-16 Αυγούστου  2016.

Φεστιβάλ Άκοβας στο Βυζίκι τον Δεκαπενταύγουστο 2016 με ποικίλες εκδηλώσεις.

Γιορτή Γερόντων στο Λευκοχώρι, 20 Αυγούστου 2016.

4ο Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα, 20 Αυγούστου 2016, μουσική συναυλία στο φως του φεγγαριού με Μπάμπη Τσέρτο & Νάντια Καραγιάννη.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν Θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις Θεάτρου Σκιών, αθλητικές, εκδηλώσεις αφιερωμένες στην παράδοση και λαογραφία, καλλιτεχνικές δημιουργίες κ.α.

Οι Ιαματικές Πηγές Λουτρών Ηραίας βρίσκονται στη Δυτική Γορτυνία, στην περιοχή της Ηραίας. Είναι στο ομώνυμο χωριό και είναι οι μόνες στην κεντρική Πελοπόννησο. Θεωρούνται από τις σημαντικότερες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα. Το υδροθεραπευτήριο είναι το παλιότερο στην ελληνική επικράτεια και λειτουργεί με βασιλικό διάταγμα από τις 4/7/1900.

Ήταν όμως γνωστές και από την αρχαιότητα.

Πλεονεκτήματα: ειδυλλιακό τοπίο, παρθένα φύση, ήρεμη ζωή, χαλάρωση, μύθος, ιστορία, φιλοξενία, τοπικές γεύσεις.

Γειτονικά αξιοθέατα: Δημητσάνα, Αρχαία Ολυμπία, Επικούρειος Απόλλων, Φαράγγια Γκούρας, Τουθόα, Λάδωνα, Αλφειού.

Στο χωριό λειτουργούν όλο το χρόνο ξενοδοχείο δύο αστέρων, αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια καλά οργανωμένα, καφενεία και ταβερνάκια.

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Πλούσιες δράσεις στη Γορτυνία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.