1.000 γιατροί στο ΙΚΑ μέχρι τέλος Νοεμβρίου

1.000 γιατροί στο ΙΚΑ μέχρι τέλος Νοεμβρίου

Νοέμβριος 23, 2010 - 10:43

Την πρόσληψη 1.000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο ΙΚΑ μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου εξήγγειλε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της στελέχωσης των ιατρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας είχε εξαγγείλει την επαναπρόσληψη 1.000 γιατρών και οδοντιάτρων, των οποίων οι συντάξεις είχαν λήξει, αλλά δεν είχαν ανανεωθεί. Ωστόσο, προβλήματα στο ΙΚΑ προκαλούν και οι χρόνιες ελλείψεις διοικητικού προσωπικού.

«Περίπου 1.000 εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στο 2010, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις προσωπικού να ξεπερνούν το 40% των οργανικών θέσεων» υποστήριξε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής, Νίκος Χατζόπουλος, τονίζοντας ότι «οι ελλείψεις αυτές έχουν έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, που σήμερα καθυστερούν από οκτώ έως δέκα μήνες από την υποβολή των δικαιολογητικών και στον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής».

«Η διοίκηση του ΙΚΑ κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού» σημείωσε, από την πλευρά του, ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος. «Εκτιμούμε ότι το 2011 το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί σε κάποιο βαθμό από την υλοποίηση 700 μετατάξεων, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο».

Οι κενές οργανικές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στο ΙΚΑ ανέρχονται σε 4.000, ενώ οι βεβαιωμένες οφειλές προς το Ίδρυμα ανέρχονται στα 12 δισ. ευρώ και η εισφοροδιαφυγή αγγίζει τα τρία δισ. ευρώ ετησίως.

Πηγή: www.protothema.gr

Ειδήσεις: