“Πολυσυλλεκτικός” Στράτης Δαλιάνης με τους ετεροδημότες της Αθήνας

“Πολυσυλλεκτικός” Στράτης Δαλιάνης με τους ετεροδημότες της Αθήνας

Οκτώβριος 26, 2010 - 15:01

Την κεντρική πολιτική εκδήλωση για τους ετεροδημότες της Αθήνας, πραγματοποίησε χθες το βράδυ, στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας όπου δημιουργήθηκε το …αδιαχώρητο, ο συνδυασμός «Ένας Τόπος Ίσες Ευκαρίες». Ανάμεσα στις παρουσίες, πολιτικοί εκπρόσωποι από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού φάσματος και σημαντικοί εκπρόσωποι επιστημονικών, συλλογικών, κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων.

Τον υποψήφιο δήμαρχο Στράτη Δαλιάνη, προσφώνησε πριν ανέβει στο βήμα, ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός (με καταγωγή από τον Άγιο Ανδρέα) πραγματοποιώντας ταυτόχρονα μια μικρή παρέμβαση στα προεκλογικά τεκταινόμενα της περιοχής. Ο κ. Βερβεσός, αναφερόμενος στον Στράτη Δαλιάνη σημείωσε πως, «έχει δοκιμαστεί ως δήμαρχος και έχει αποδείξει ότι υπερτερεί στη σύγκριση με τους συνυποψήφιους του, τόσο στη διαχειριστική δυνατότητα όσο και στην αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να φέρει στο δήμο, κάτι που δεν κατάφεραν οι άλλοι δύο συνυποψήφιοι, είτε ο Γιώργος ως δήμαρχος, είτε ο Μανώλης ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος». Επίσης ο γνωστός δικηγόρος έκλεισε με νόημα την ομιλία του λέγοντας «έχω δύο γιατρούς στην οικογένεια μου, μήπως να τους προτρέψω να γυρίζουν με το πιεσόμετρο τα σπίτια μήπως κερδίσουμε καμιά ψήφο; Αγαπάμε, σεβόμαστε, θαυμάζουμε τους εκλεκτούς συμπολίτες μας γιατρούς αλλά προς Θεού, δεν τους χρωστάμε την ψήφο μας».
Από την πλευρά του ο τέως δήμαρχος Στράτης Δαλιάνης, αναφέρθηκε διεξοδικά στα επιτεύγματα, τις δυσκολίες και τις συγκυρίες της τετραετίας που διοίκησε τον δήμο, παρουσιάζοντας τα ως το συγκριτικό πλεονέκτημα και εγγύηση για το ότι «μπορούμε να φέρουμε ξανά το δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης». Μίλησε συγκεκριμένα για ιδιαίτερο βάρος και ενδιαφέρον σε συνέχεια των έργων υποδομής που ξεκίνησαν την τετραετία 2003-2006, όπως δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης για ακόμη περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα, βελτίωση του οδικού δικτύου, χωροταξικό σχεδιασμό και σοβαρές παρεμβάσεις στην τουριστική αξιοποίηση ολόκληρης της περιοχής (παραλιακής και ορεινής ζώνης) με πόρους που θα διεκδικηθούν από την Δ’ Προγραμματική Περίοδο (ΕΣΠΑ). «Έχουμε την εμπειρία, το έχουμε ξανακάνει» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Δαλιάνης υποδεικνύοντας την παρουσία του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Άγγελου Καμπύλη, ο οποίος έτρεξε με επιμέλεια αρκετά εθνικά και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα την περίοδο 2003-2006.

Στο πολιτικό μέρος της ομιλίας του, ο κ. Δαλιάνης, ευχαρίστησε τους πολιτικούς εκπροσώπους όλων των παρατάξεων που βρέθηκαν στην αίθουσα και χαιρέτισε την πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού του ως «σύμβολο ευρύτερης συμφωνίας και συνεργασίας για το καλό του τόπου μας». Μιλώντας επίσης για τους συνυποψήφιους του, δήλωσε πως η απερχόμενη τετραετία του Γιώργου Δαλιάνη, επέστρεψε τον δήμο στις εποχές της υπανάπτυξης και της στασιμότητας ενώ για τον Μανώλη Σκατζό ανέφερε ότι δεν μπορεί να δηλώνει «νέος και αμέτοχος» όταν δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα από τη διετή θητεία του ως αντιδήμαρχος δημοσίων έργων και ενώ ήταν βασικότατο στέλεχος της παράταξης του Γιώργου Δαλιάνη για πάνω από οκτώ χρόνια, σήμερα παριστάνει τον κριτή. «Ιδιαίτερα το 2006 αυτός τον πήρε απ’ το χέρι και τον έβγαλε δήμαρχο. Έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση» τόνισε ο τέως δήμαρχος.

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΠΟΕ (αρκετός κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και στους εξωτερικούς χώρους του κτηρίου) παραβρέθηκαν, ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπ. Περιφερειάρχης Αττικής Γρηγόρης Ψαριανός (ο οποίος επισκέπτεται συχνά το Παράλιο Άστρος και τον Πλάτανο), η συντονίστρια αυτοδιοίκησης των Οικολόγων Πρασίνων, Νάγια Παπαλιάκου Καχριμάνη (από το Παράλιο Άστρος) και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος υπ. Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με το σχήμα των Οικ. Πρασίνων καθώς και η γνωστή δικηγόρος με καταγωγή από τη Σίταινα, Νατάσα Πετρούλια.

Χαιρετισμό απέστειλαν, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Κουτσούκος, ο υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αστρινός Γιώργος Κουρόγιωργας, υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος με το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο καθώς και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ και παίκτης του Ολυμπιακού Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω της απογευματινής προπόνησης.
Το «παρών» έδωσαν επίσης, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων, Γιώργος Ζαραφέτας, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κυνουριαίων, συγγραφέας-λογοτέχνης Κωστής Τσούχλος, αρκετές σημαντικές προσωπικότητες με καταγωγή από το δήμο όπως, κορυφαίοι γιατροί, δικηγόροι και επιχειρηματίες όπως και ανώτεροι δικαστικοί, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Στράτης Δαλιάνης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρόεδρο της ΠΟΕ Γιώργο Τζινιέρη για την παραχώρηση της αίθουσας.