«Σεισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Σεισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Φεβρουάριος 03, 2014 - 10:41
21 σχόλια

Ο Μεσσήνιος ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθηνών Οδυσσέας Βουδούρης, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προτιμήθηκε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.

Στο παρελθόν, ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε συγκρουστεί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάτι το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά τόσο στα μέλη της Αριστερής πλατφόρμας, όσο και στους υπολοίπους του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο κυριότερος λόγος σύγκρουσης και μάλιστα σθεναρής είναι το «μνημονιακό» παρελθόν του εν λόγω βουλευτή, ο οποίος είχε στηρίξει τα Μνημόνια ψηφίζοντάς τα όσο και το πολιτικό του παρελθόν αφού υπήρξε πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ και μάλιστα τασσόταν υπέρ της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Εκείνο, το οποίο ξενίζει μέλη της Αριστεράς, είναι ότι πρόκειται για μια προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, να κατέβει ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Οδυσσέας Βουδούρης.

Η αριστερή πτέρυγα, μην έχοντας τις καλύτερες διαθέσεις για όσα προαναφέρθηκαν, θα συνεχίσει σ’ ένα μεγάλο ποσοστό της να στηρίζει ανοιχτά τις θέσεις της, κάνοντας ομιλίες και «πολεμώντας» ό, τι είναι «ξένο» και πέρα απ’ τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογες ενέργειες θεωρούν αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δε συνταυτίζονται με την αντιμνημονιακή γραμμή που χάραξε η Αριστερά, με αποτέλεσμα να χλευάζεται ανοιχτά και ο κόσμος ο οποίος στήριξε ΣΥΡΙΖΑ και κέρδισε ψηφοφόρους ακριβώς επειδή μέχρι πρότινος δήλωναν αντίθετοι απ’ όλα αυτά, που έφεραν τη Χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τέλος, ένα σημαντικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε ανοιχτά τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας τες μαζί με πολλά ακόμα μέλη του κόμματος πέρα για πέρα εσφαλμένες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, είδε πολλά απ' τα "πρωτοκλασσάτα" στελέχη του, να αγνοούν την τοπική αυτοδιοίκηση, θεωρώντας την υποδυέστερη των υπουργικών θέσεων που ενδεχόμενα λάβουν, μετα και το πέρας των εκλογών.
 


21 Σχόλια

Ποιος σεισμός; Ο Λαφαζάνης με την πτέρυγα του, διαφωνούσε και μόνο. Ακόμα ένα θετικό δηλαδή για την υποψηφιότητα Βουδούρη.

Αυτοί διαφωνούνε ακόμα και με τον αυτό τους,απορώ γιατί δεν πάνε στο ΚΚΕ να τελειώνουμε. Αλλά θέλουνε και καρεκλίτσα . Το άνοιγμα στη κεντροαριστερα πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα. Μόνο το πρώτο μνημόνιο έχει ψηφίσει και μετά αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Το βιογραφικό του είναι αξιοζήλευτο,τόσα χρόνια στους γιατρούς του κόσμου.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ,ΡΕ ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ

<p>ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ .......ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΟΙ ****...</p>

Γιατροί Χωρίς Σύνορα όχι γιατροί του κόσμου. Καμία σχέση. Το ήθος του Βουδούρη είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Περιφέρεια την επόμενη πενταετία.

Ας πρότεινε ο Λαφαζάνης τότε τον Ζαχαρια ή τον Πετρακο για υποψηφίους περιφερειάρχες αλλά κατόπιν πρότασης αυτοί αρνηθήκανε σθεναρά. Δύσκολα αφήνεις τα 5300 το μήνα....Κριτική όμως ξέρουνε να κάνουνε έντονη για το Βουδουρη να μπούνε όμως μπροστά ούτε λόγος (ειδικά ο Πετράκος).

το ειπα και το ξαναλεω... ο πρωην πασοκος που μετα πήγε στην δημαρ και τωρα με τον συριζα σε λιγο από δυο χρονια απλα ψαχνει μια καρεκλα.

Ο Λαφαζάνης έχει πολιτική μυωπία. Αναγνωρίζει για συμμάχους μόνο το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Δηλαδή το 4,2% και το 0,25% του εκλογικού σώματος.Έτσι και ένα μικρό παιδί ξέρει ότι δεν παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την Εξουσία. Έκτός και άν δεν την θέλει. Αν δεν ανοιχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο κόσμο με θάρρος και όχι με φοβικά κόμπλεξ δεν πρόκειται να δεί εξουσία ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

Πρώην πασόκος ο Βουδούρης; Ψάχνει για καρέκλα ο Βουδούρης; Δουλεύει μια ζωή ο άνθρωπος και τον απαξιώνεις έτσι εύκολα; Το έχεις δει το βιογραφικό του; Εθελοντής μια ζωή, έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του και εσύ γράφεις έτσι ελαφρά ότι ψάχνει την καρέκλα; Έχει ανάγκη πιστεύεις την καρέκλα; Με μια ιδιωτική κλινική από τις πιο επιτυχημένες στην Αθήνα και την πορεία του στον εθελοντισμό; Λίγη ντροπή.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑΚΟ; ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΕΙ. ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟ, ΤΟ ΓΥΡΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ... Μ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ Ή ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕς; ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ; ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ. ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΤΥ... ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΖΕΙΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΤΙ ΜΕΓΑΛΗ Μ@Λ@ΚΙ@... ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΦΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ. ΠΑΡΑΓΚΑ ΚΑΝΕΙΣ...

αλλάζουμε 2-3 κόμματα, ξεχνάμε ότι είμαστε μνημονιακοί και ψάχνουμε...αν περισσέψει,, για καμιά θεσούλα....τα μάτια μας ανοιχτά πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους, να προσέξουμε πολύ που θα ρίξουμε τον ψήφο μας...

η ευστοχια της επιλογης Βουδούρη θα κριθει στην πραξη εν καιρώ, και θα κριθει και απο την κοινωνια σύντομα. Βαρύνει πάρα πολύ η εγνωσμένη εντιμότητά του, όσο και η δυνατότητά του, λογω της εμπειρίας του, να την διαχειριστεί και να την προστατέψει περαιτέρω. Στις σημερινές συνθήκες στην Περιφέρεια, δυστυχώς, αυτο το χαρακτηριστικό είναι πάρα πολύ κρίσιμο. Παράλληλα η επιλογή σηματοδοτεί και μια προσπάθεια "ανοίγματος" του ΣΥΡΙΖΑ σε κάπως ευρύτερους χωρους -οτι κι αν σημαίνει αυτό- και δημιουργίας -ή δοκιμής- συμμαχιών. Απο την άλλη ενέχει τον κίνδυνο, τόσο εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης, όσο και, κυρίως, μετά απ αυτήν, να αναδείξει στην πράξη -και άρα με κρίσιμο τρόπο- την πολυ πιθανή αδυναμία συνεννόησης και συντονισμού ανάμεσα στις δυο αρκετά διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, φορεις των οποίων ειναι απο τη μιά ο ΣΥΡΙΖΑ κι απο την άλλη ο υποψήφιος περιφερειάρχης. Επαφίεται, σε πρώτη φάση, στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσουν αν θα στελεχώσουν και θα στηρίξουν το σχήμα που θα διεκδικήσει την περιφέρεια με επικεφαλής τον κο Βουδούρη ή θα θεωρήσουν εξ αρχης αποτυχημένο ή ατελέσφορο το πείραμα. θα ναι σεβαστό ότι κι αν αποφασίσουν. Ευχομαι, σε κάθε περίπτωση, να πετύχει το πείραμα, όχι γιατι μπορώ να στοιχηματίσω σ' αυτό, αλλα γιατι ειναι πολυ πιεστική πιά η ανάγκη να σώσουμε ότι προλαβαίνει να σωθεί και να καταφερουμε παλι να ελπίσουμε σε κατι καλύτερο, με οποιονδήποτε τρόπο.

Εβαλέ τον εαυατό του στη διαδικασία της ψήφου φιλοι... Δεν του χαρίσανε καμιά καρέκλα.

Την προθυμία του Βουδούρη για υποψηφιότητα, πρέπει να τη δούν σαν παράδειγμα προς μίμηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Απ ότι ξέρω ερωτήθηκαν όλοι τους και κανείς δεν είθελε να μπεί μπροστά. Τώρα που δέχτηκε ο Βουδούρης καιρός είναι να διαμαρτύρονται και αυτοί μαζί με τους Λαφαζάνιδες.

Συριζομαζέματα (σήμερα) .... Συριζοσκορπήματα (αύριο)... Υ.Γ.1. Ξεπερνά και την ταχύτητα του φωτός η σοσιαλδημοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ... Υ.Γ.2. Μάλλον το ΚΚΕ έχει δίκιο για το χαρακτήρα της εποχής (αιτίες κρίσης), τη συμμαχία και την προοπτική που χρειάζεται...Ας το δούμε αυτό καλύτερα...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΡΩΗΝ ΕΚΚΕΤΖΗ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑΤΟΥΛΑΚΙΑ!

Η πολιτική συμμαχιών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής για την κοινωνία από την ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Πάντα μας ταλάνιζε και ξεσήκωνε τις φωνές στους "καθαρόαιμους". Όμως χωρίς συμμαχίες ποτέ η ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν πέτυχε τους στόχους που έθετε. Να θυμίσω αυτό που έλεγε ο Χαρ. Φλωράκης. Στα πρώτα στάδια θα μπορούσαμε να συμμαχήσουμε με τμήμα μη μονοπωλιακών τμημάτων. Ο δρόμος είναι μακρύς. Στην πορεία κάποιοι θα κουραστούν και θα φύγουν. Οι περισσότεροι θα αντέξουν. Μας περιμένουν εμπόδια και ...κακουχίες σύντροφοι και φίλοι, από τώρα νοιώθετε ιδεολογικές αδυναμίες και ταραχές; Έχουμε ανήφορο, συνέλθετε?

Πέτρο τράβηξες λαχείο. Η ανυπαρξία σου παίρνει παράταση, η Ντίνα θα γνωρίσει και τις υπόλοιπες χώρες. Χρίσμα περίμενες από τον καλαματιανό, καλαματιανό σωσίβιο πήρες απ'τον Αλεξέϊ. Ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του Τζέφρι, πήγε στη Β' Αθηνών για να ξαναβγεί με τον κυρ'Φώτη και τώρα ξαναπερνάει τον ισθμό για την περιφέρεια. Μπορεί να παίξει δίπλα στον Πελεγρίνη με γαλλικό αέρα και αξάν, αλλά στο δεσποτάτο του Μορέως δεν πιάνουν τέτοιες μπογιές.

24 ΩΡΕς ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ...ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕΙΣΜΟΣ.ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΙ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ...ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ...ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ 2.500 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΟΤΑΝ ΕΒΑΖΕ;ΜΗΠΩΣ ΕΧΑΣΕ Η ΔΗΜΑΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ;ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ Ο 9ος ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ;ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ...ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ!! ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ....ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ,ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΟΝΤΙΚΑ.ΟΠΟΟΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ.!!!!